eur:
395.13
usd:
371
bux:
65286.75
2024. április 19. péntek Emma
Bölöni László kipakolt, és nem lesz szövetségi kapitány

Bölöni László kipakolt, és nem lesz szövetségi kapitány

Szövetségi kapitány helyett szakmai igazgató kellene az MLSZ-be - mondja Bölöni László, de jelezte, ő már eljátszotta ezt az esélyt 2014-ben.

Bölöni László, akit a nyáron neveztek ki a belga Royal Antwerp edzőjének, a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, szívesen dolgozott volna a magyar labdarúgásban, de szerinte erre már nem lesz lehetősége. A játékosként BEK-győztes, de edzőként is sikeres szakember úgy látja, hogy

a magyar labdarúgásnak szüksége lenne egy markáns szakmai koncepcióra,

de ennek nem fedezte fel a nyomát sem.

Szerinte Csányi Sándor MLSZ-elnök kitűnő vezető, de a szövetségben nem tudják mi kellene tenni.

"Ma egy markáns jövőképpel rendelkező szakmai igazgató megtalálása fontosabb lenne, mint az, hogy ki legyen a szövetségi kapitány. A válogatott a kirakat, s nem az egész magyar futball, a kapitány ráadásul óhatatlanul elhasználódik egy-két év alatt. A szakmai igazgató viszont a tekintélyével, hozzáértésével, tapasztalataival segíthet a gondok feltárásában, orvoslásában, s ezzel évtizedekre meghatározhatja a futball fejlődését" - mondta Bölöni László, és hozzátette, nem érti, hogy

 miért kellett a magyar futballt annyira kiszolgáltatni a német befolyásnak,

hogy immár az utánpótlásban is német edzők dolgozzanak, és miért bíznak jobban a külföldi edzőkben, mint a magyarokban.

Már többször felvetődött, hogy Bölöni László dolgozhatna a magyar futballban, lehetne a válogatott szövetségi kapitánya, de most azt mondja, ez már elúszott.

"Erről a témáról nyugodtan beszélgethetünk múlt időben, mert

az én magyar szövetségi kapitányságomnak már harangoztak"

- mondta egy kérdésre válaszolva, és kiderült, az MLSZ elnökénél annak idején ő jelentkezett be, de a saját hibájából nem lett kapitány. Akkor kapott ajánlatot a magyar szövetségtől 2014-ben, amikor Katarban hét számjegyű  fizetést kapott. Nem akarta felmondani az ottani szerződést, arra várt, hogy esetleg felmondanak neki, emiatt igyekezett időt nyerni, ezért hallgatott, az MLSZ elnöke viszont az időhúzást nem fogadta el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×