A csúcsra ért Elton John kis kedvence

Infostart
2017. október 16. 11:30
A Crystal Palace megszerezte első pontjait a Premier League 2017–2018-as idényében, miután legyőzte a bajnok Chelsea-t. A Watfordot az Arsenal sem tudta megállítani. Hét gólt szerzett Agüero nélkül is a Manchester City. Remek fordulót játszottak a hétvégén Angliában.

A Crystal Palace hét mérkőzésen (ebből már hármon az edzőváltás után a csapat élére került Roy Hodgsonnal) sem gólt, sem pontot nem szerzett a forduló előtt a Premier League 2017–2018-as idényében. A Chelsea ellen megtört a rossz sorozat, a „sasok” az idény eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva 2-1-re győztek. Mindhárom gól az első félidőben esett, Azpilicueta öngólját Bakayoko kiegyenlítette, majd a Crystal Palace második góljára, Wilfried Zaha találatára már nem érkezett válasz. A londoni kékek egymást követő két bajnoki meccsüket is elveszítették. A Premier League történetében mindössze hatodszor fordult elő, hogy a regnáló bajnok kikapjon a tabella utolsó helyezettjétől.

A Watford már a negyedik helyen áll, miután 2-1-re megverte az Arsenalt. Mertesacker góljával az „ágyúsok” vezettek, ezt Deeney a 71. percben kiegyenlítette. Úgy tűnt, döntetlennel ér véget a mérkőzés, ám a Watford a 92. percben kapott egy tizenegyest, amelyet Cleverley gólra váltott. Arsène Wsenger szerint „botrányos” ítélet volt a büntető befújása. A BBC szerint a mérkőzés embere Heurelho Gomes, a Watford brazil kapusa volt, az Arsenalban nem játszott a pihentetett Alexis Sánchez. A Watford eddigi élvonalbeli történetében csupán egyszer, a bemutatkozást jelentő 1982–1983-as idényben rajtolt olyan jól, mint most. Akkoriban még Sir Elton John volt a klubelnök.

Gól nélküli döntetlent játszott egymással a Liverpool és a Manchester United az Anfield Roadon. Mourinho mérlege továbbra sem jó Jürgen Klopp ellen, de a találkozó után a portugál edző tűnt elégedettebbnek. Az övéinek csupán egy helyzetük volt, de azt Romelu Lukaku elrontotta. David De Gea ismét nagyszerűen védett, ez volt a tizenhetedik bajnoki mérkőzése az esztendőben, amelyen nem kapott gólt. A legnagyobb tapsot a mérkőzésen Kenny Dalglish, az Anfield Road (és a Kop) egykori King Kennyje kapta, akiről elnevezték az egyik lelátói részt.

A Manchester City 7-2-re megverte a Stoke Cityt, folytatva pazar gólokban gazdag játékát. Pep Guardiola együttese a legutóbbi három hazai bajnokiján 17 gólt szerzett! Ötöt-ötöt a Liverpool és a Crystal Palace, hetet a Stoke ellen. A mostani mindössze a második alkalom volt, hogy a Man City hét gólig jutott a Premier League-ben. Danny Murphy, a BBC szakértője szerint az ezúttal két gólt szerző Gabriel Jesusnál jobb fiatal játékos nem volt a világon Lionel Messi feltűnése óta.

Premier League, 8. forduló

Brighton and Hove–Everton 1-1

Southampton–Newcastle United 2-2

Burnley–West Ham United 1-1

Crystal Palace–Chelsea 2-1

Manchester City–Stoke City 7-2

Swansea City–Huddersfield Town 2-0

Tottenham Hotspur–Bournemouth 1-0

Liverpool–Manchester United 0-0

Watford–Arsenal 2-1

Az élcsoport: 1. Manchester City 22 pont, 2. Manchester United 20, 3. Tottenham 17, 4. Watford 15.