eur:
393.26
usd:
368.03
bux:
66083.45
2024. április 24. szerda György
Ma van Michael Schumacher sikerének nagy napja

Ma van Michael Schumacher sikerének nagy napja

Michael Schumacher 14 évvel ezelőtt ezen a napon szerezte meg hatodik viágbajnoki címét. Nem sokon múlott a kudarc.

A Forma-1-ben 2001-ig a legenda Juan Manuel Fangio “uralkodott” öt világbajnoki címével, amit a ferraris Michael Schumacher 2002-ben ért be. A német szupersztárnak 2003-ban nyílt lehetősége, hogy hat bajnoksággal a tarsolyában új rekorder, egyeduralkodó legyen, ám a végén nem sokon múlott a kudarc - emlékeztet a Vezess.hu.

Az idény során a McLaren ifjonca, Kimi Räikkönen és a Williams sztárja, Juan Pablo Montoya volt a nagy ellenfél, azonban a szezonzáróra már csak a finn maradt talpon. Schumacher 92, Räikkönen 83 ponttal érkezett a Japán Nagydíjra, azaz az abban az évben bevezetett új pontrendszer (10-8-6-5-4-3-2-1) alapján a németnek nulláznia, a finnek győznie kellett volna ahhoz, hogy ne Schumié legyen a cím.

A ferraris versenyző végül “mindent megtett”, hogy lerágjuk a körmünket, hiszen csak a 14. helyről rajtolt Szuzukában – míg Räikkönen a 2. helyről, Rubens Barrichello mellől kezdett –, ráadásul a futam elején ütközött a BAR Hondában otthon debütáló Szató Takumával, így egy szárnycserés bokszkiállást is be kellett iktatnia.

Végül Räikkönen nem tudott az első helyre kapaszkodni, Schumachert ellenben a 8. helyen intették le, így ő nyerte a bajnokságot. Megérdemelten, hiszen hiába volt nagyon ígéretes Räikkönen szereplése, az akkor 23 éves ifjonc csak egyetlen futamot nyert (a Maláj Nagydíjon, pályafutása során először), míg Schumacher hat győzelmet zsebelt be.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×