Új szerepet tanul a Barcelona magyar klasszisa

InfoRádió
2017. október 11. 09:32
Hanga Ádám most még nem fog 20 pontokat dobni a Barcelonában, mert az edzője egyelőre csak a védekezésben használja a legjobb magyar kosarast. A 28 éves klasszis persze a támadásokban is jól száll be a meccsekbe.

"Nagyon-nagyon durva a csapat támadó repertoárja, elképesztő, hogy mennyi módon tudunk kosarat szerezni - nyilatkozta Hanga Ádám a Sport 24-nek. - Engem azért igazoltak, hogy védekezzek, és az lesz az elsődleges feladatom, hogy a védekezésben a maximumot nyújtsam. De úgy gondolom, hogy támadásban is jól tudtam beszállni a mérkőzésekbe."

A Barcelona edzője is azt mondta neki: látja, mennyi munkát fektet a védekezésbe, és ne féljen, tudja, milyen nehéz, hogy egyelőre semmilyen támadás nincsen rá kihegyezve, és nincs labda Hanga kezemben. De nagyon nagyra értékeli, hogy ettől függetlenül ennyit dolgozik a védekezésben.

"Türelmesnek kell lennem, lehet, hogy lesznek olyan mérkőzések, amikor nem lesz sok időt a labda a kezemben, de nem is azért vagyok itt, hogy most 20 pontokat dobáljak, hanem, hogy mérkőzéseket nyerjünk. Akármilyen módon tudom ebben a csapatomat segíteni, azt meg fogom tenni” - mondta a nyáron klubot váltó magyar kosaras.