eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Spanyol bajnokság Barcelona nélkül?

Spanyol bajnokság Barcelona nélkül?

Súlyos veszteséget jelentene a spanyol labdarúgásnak, ha a Barcelona a francia vagy az angol ligában folytatná szereplését, a katalán klub ugyanakkor anyagilag jól járhat – fejtette ki Dénes Ferenc sportközgazdász.

A szakértő szerint a politika egyre nagyobb szerepet játszik a klubok és a nemzetközi labdarúgás életében. Barcelonára a katalán kultúra fontos közvetítőjeként tekintenek, és így a függetlenség és büszkeség egyik szimbóluma. 

Bár gazdaságilag kifizetődő lenne a spanyol ligától való elszakadás, a Real Madriddal való versenyfutás mindig is izgalmas eleme volt a bajnokságnak – tette hozzá Dénes Ferenc.

A sportközgazdász meglátása szerint Angliában is akadnak olyan csapatok, akik komoly erőfeszítésre tudják kényszeríteni a katalán együttest. Mint mondta:

„Korántsem teszem le a voksomat amellett, hogy a Barcelona diadalmenetben húzná be a Premier League címét.”

A spanyol ligára viszont katasztrofális hatással lenne a veszteség rövid távon, hiszen azt jelenleg a Real Madrid és a Barcelona közt húzódó kiélezett verseny tartja életben. Ez óriási pénzveszteséget jelenthet a spanyol klubok számára, hiszen ha az elveszíti érdekességét, a nagy ázsiai telvíziós társaságok átpártolhatnak a francia bajnokság közvetítésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×