eur:
393.49
usd:
368.34
bux:
65994.41
2024. április 24. szerda György

Ismét négy gólt szerzett a Manchester United

Simán győzött a Manchester United otthon a Crystal Palace ellen az angol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának szombati játéknapján. Mourinho csapata a legutóbbi tíz tétmérkőzéséből haton négy gólt szerzett.

A házigazdák már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert Juan Mata és Marouane Fellaini révén. Utóbbi a második félidő elején is betalált, a végeredményt Romelu Lukaku állította be a hajrában. A manchesteriek belga támadója hetedik bajnokiján a hetedik találatát szerezte a Manchester Unitedban, csak egyetlen mérkőzésén maradt gól nélkül.

José Mourinho együttese hatodik győzelmét aratta, és erőlködés nélkül őrizte meg veretlenségét. A sereghajtó Crystal Palace továbbra is pont, illetve szerzett gól nélkül áll a bajnokságban.

A 21. percben már kétgólos hátrányban lévő Watford a West Bromwich Albion otthonában harcolt ki döntetlent: Richarlison a 95. percben szerezte a vendégek pontmentő találatát.

Premier League, 7. forduló:

Manchester United-Crystal Palace 4-0 (2-0)

Bournemouth-Leicester City 0-0

Stoke City-Southampton 2-1 (1-0)

West Bromwich Albion-Watford 2-2 (2-1)

West Ham United-Swansea City 1-0 (0-0)

Huddersfield Town-Tottenham Hotspur 0-4 (0-3)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly rekordszintre emelkedett, 1,4 százalékkal meghaladva a 2019-es, Covid előtti szintet, amelyet jellemzően a háztartások energiafelhasználása, a közlekedés, a nemzetközi légi közlekedés és hajózás okoz, de olyan iparágaknak is szerepe van benne, mint a műtrágya-, acélgyártás, olajfinomítás, vagy éppen a cementipar. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy utóbbi szektor az elmúlt évtizedekben olyan átalakuláson megy keresztül, aminek következtében ma már globális trend a gyártás során a szén és egyéb fosszilis anyagok helyett az alternatív tüzelőanyagok használata, és még idén polcokra kerülnek a minimum 30 százalékkal kevesebb CO2 kibocsátással készült cement készítmények. Norvégiában pedig üzembe helyezik az első olyan CCS (Carbon Capture and Storage) technológiával működő cementgyárat, ahonnan zéró kibocsátású termékek kerülnek majd ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×