eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Piszok drága lesz az új kötelező F1-es eszköz

Az önkényes bevezetés, a tervezéshez szükséges adatok késői tisztázása után újabb kellemetlenséggel, a hatalmas költséggel kell szembenézniük a csapatoknak.

Német sajtóértesülés szerint a Forma-1-ben 2018-tól kötelezően használandó fejvédő, a glória darabonként 4-7 millió forintba kerül majd a csapatoknak - írta a vezess.hu.

A pilóták és a csapatok ellenérzései ellenére a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a nyáron úgy döntött, 2018-tól kötelezővé teszi a Forma-1-ben – és egyéb formaautós kategóriákban – a glóriának becézett fejvédő keretet.

A lap úgy tudja, az FIA-nál három külső beszállító pályázott az előírásoknak megfelelő glóriával, a csapatok tőlük szerezhetik majd be az eszközöket, amelyek azonban darabonként 13 és 24 ezer euró, azaz 4-7,5 millió forintba kerülnek majd.

Márpedig nem két darabra lesz szükség belőlük, ugyanis a Force India csapatfőnöke szerint a FIA töréstesztjeihez is vásárolniuk kell belőle, nem csak az autókhoz. 

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×