Már senki sem akarja vállalni Hosszú Katinkát

InfoRádió
2017. szeptember 21. 12:08
Hosszú Katinka és az úszóiskolája már tavasz óta használja a vizes világbajnokságra felépített Duna Aréna tanmedencéjét, csak ezt nem tudni, hogy miért éppen az Iron Aquatics a kedvezményezett, és miért.

A 24.hu megpróbálta kideríteni, milyen szerződést kötött Hosszú Katinka és klubja a Duna Aréna használatára, de egyelőre még azt sem lehet megtudni, ki írt alá megállapodást a vízfelület használatáról az Iron Aquatics-szal.

A háromszoros olimpiai bajnok sportoló márciusban örömmel adott hírt Facebook-oldalán arról, hogy elindul az Iron Aquatics úszásoktató-programja, a Learn to Swim, aminek a Duna Aréna tanmedencéje ad otthont (ahonnan a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás úszóiskolája kiszorult).

A portál még márciusban közérdekű adatigényléssel fordult a Bp2017 Kft.-hez, árulja el, milyen célra és mekkora összegről szóló szerződéseket kötött Hosszú Katinkával, illetve az Iron Aquatics-szal, és a klubot is megkérdezte, de nem kapott választ, sőt az illetékes minisztériumok sem reagáltak.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalhoz fordult a lap, a hivatal kétszer is felszólította a Bp2107 Kft.-t: adja át az adatokat. A cég végül közölte,  egyetlen szerződést kötött a Hosszú Katinka és Shane Ryan Tusup által képviselt Iron Corporation Kft-vel. A megállapodás értelmében a kft. 25 millió forintot fizetett a másik félnek a 17. FINA Világbajnokság népszerűsítéséért.

Az uszodabérlés részleteiről azonban fél év alatt sem derült ki semmi, pedig megkapta már a kérdést a létesítményt egy átmeneti időszakban működtető B-Omega-T Kft. és az aréna üzemeltetésére pályázatot kiíró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is.