eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Megvan, kik érintettek a kézilabdás bundabotrányban

Megvan, kik érintettek a kézilabdás bundabotrányban

A nyomozó ügyészek az ügyben három újabb gyanúsítottat hallgattak ki, amellyel a vesztegetés bűntette miatti nyomozás gyanúsítottjainak száma kilencre nőtt.

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult nyomozás kézilabda meccsek eredményének jogosulatlan befolyásolásának gyanúja miatt.

Az ügyészek június 7-én több helyszínen házkutatást tartottak, amelynek eredményeként okiratokat és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, majd akkor hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint, egyes klubcsapatok vezetői, illetve edzői a mérkőzések eredményének befolyásolása érdekében

kínáltak fel jogtalan előnyt alkalmanként több százezer forintot, amit az érintett játékvezetők elfogadtak.

A nyomozás során a nyomozó ügyészek újabb három személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozásnak így jelenleg összesen kilenc gyanúsítottja van;

  • négy játékvezető,
  • két csapatedző,
  • két klubelnök és
  • a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyik tisztségviselője.

A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A nyomozás még folyamatban van, ennek során az ügyészség további mérkőzések jogtalan befolyásolását vizsgálja - közölte az ügyészség.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×