eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Forma-1: nagy változás lesz két csapatnál is

A következő évtől a McLaren már nem a Honda, hanem a Reanult motorját használja, a japán gyár pedig az eddig a francia erőforrással szereplő Torro Rossót látja el.

A wokingi istálló a pénteki bejelentéssel tulajdonképpen teljesítette első számú pilótája, Fernando Alonso követelését, aki korábban jelezte, amennyiben a McLaren nem vált gyártót, elhagyja a csapatot.

A Reanult pénteken három évre szóló megállapodást kötött a britekkel. A Forma-1 egyik legnagyobb múltú és legeredményesebb csapatának ügyvezető elnöke, Mohammed bin Essza al-Kalifa sejk közleményében azt írta, hogy a McLarennek és Hondának is egyaránt az az érdeke, hogy a jövőben külön utakon folytassák a Forma-1-es szereplést.

A japán gyár annyit közölt, hogy több évre szóló szerződést írt alá a Torro Rossóval, a Red Bull farmcsapatával. A Red Bull a jövő évben még biztosan marad a Renault-nál, ám könnyen elképzelhető, hogy 2019-től szintén Hondára vált majd.

A "motorkeringővel" együtt az is kiderült, hogy a jelenleg a Torro Rossónál szereplő Carlos Sainz Jr. 2018-tól a gyári Renault pilótája lesz, melynél a gyengén teljesítő Jolyon Palmert váltja majd, s Nico Hülkenberg csapattársaként folytatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×