Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kemény mondatok Gera Zoltántól a magyar futballról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A színvonal és a játék minősége nem változott az NB I-ben a kétezres évek eleje óta - vélekedik Gera Zoltán, a labdarúgó-válogatott és a Ferencváros csapatkapitánya.

Sérülés miatt nem futballozhat egyelőre Gera Zoltán, a Ferencváros 97-szeres válogatott futballistája, így az idén biztosan nem lesz 100-szoros válogatott - derült ki a Népszavának adott interjúból. A középpályás most azt tartja a legfontosabbnak, hogy egészségesen tudjon futballozni, és egyelőre az sem foglalkoztatja, hogy beérje Király Gábor rekordját.

"A folytatásról még nem beszéltem a szövetségi kapitánnyal. Most az a lényeg, hogy újra egészséges legyek és tudjak játszani a Fradiban" - mondta a zöld-fehérek csapatkapitánya, és elárulta, még az motiválja, hogy szeret futballozni. Elfogadja azt a helyzetet, hogy a Premier League-ben már nem játszhat a kora és a sérülései miatt, de hasznos tagja szeretne még lenni a Fradinak.

"Amint látom, hogy ez már nem megy, és csak erőlködöm a pályán, abbahagyom...

Nem szeretném, hogy egyszer lekiabáljanak a pályáról"

- mondta Gera Zoltán. 

A futballista, aki 2004 után tíz évig játszott Angliában, és utána tért vissza a Ferencvároshoz, az NB I színvonaláról is beszélt. Úgy látja, napjainkban sokkal több olyan külföldi játszik nálunk, aki a kétezres évek elején elérhetetlen volt a magyar kluboknak, e tekintetben fejlődött az élvonal.

"A színvonal és a játék minősége viszont biztosan nem változott, hiszen a nemzetközi kupákban továbbra sem szerepelünk jól.

Bő másfél évtizeddel ezelőtt a ciprusi csapatokat még könnyedén legyőztük, ma már nem biztos, hogy így lenne... Látok fejlődést, de ezt meg is kell mutatni" - vélekedett Gera.

Egyelőre a pályán próbálja ő is, szeretne bajnok lenni még egyszer a Fradival, utána pedig a papírok megszerzése után az edzői munkába is belevágna.