Majdnem hibátlan mérleggel zártak az angolok a BL-ben

Infostart
2017. szeptember 13. 21:02
A címvédő Real Madrid 3-0-s győzelemmel kezdte a BL-idényt. Az angolok két nap alatt négy győzelmet arattak, csak a Liverpool játszott döntetlent. A nap meglepetése a Sahtar hazai és a Besiktas idegenbeli győzelme.

FEYENOORD–MANCHESTER CITY 0-1: Gyorsan eldőlt, hogy a City ellen nem nyer 1-0-ra a Feyenoord, mint egy éve a Uniteddel szemben. Érdekes, hogy Stones fejese után az akkori gólszerző, Tonny Vihana menthetett volna, de nem volt szerencséje. 

TOTTENHAM–BORUSSIA DORTMUND 1-0: Nem lehet panasz a Spurs kezdésére, Heung Min Szon máris gólt szerzett. 

LIVERPOOL–SEVILLA 0-1: A spanyolok meglepték a Poolt, Wissam Ben Yedder közelről bevette Karius kapuját. 

REAL MADRID–APOEL 1-0: Cristiano Ronaldo máris Lionel Messi után eredt. Az előző szezon BL-gólkirálya szerezte a címvédő első gólját a ciprusiak ellen. 

FEYENOORD–MANCHESTER CITY 0-2: Sergio Agüero egyre közelebb a Man City gólrekordjához. Találatával már kettővel vezet Guardiola csapata. 

TOTTENHAM–BORUSSIA DORTMUND 1-1:  Egyenlítettek a németek, Andrij Jarmolenko, akit Ousmane Dembélé helyére vett a BVB augusztusban, megszerezte csapata első őszi BL-gólját. 

FC PORTO–BESIKTAS 0-1: A törökök brazilja, Anderson Talisca meglepte Iker Casillast. Érdekes, hogy „csak” kölcsönjátékos, valójában éppen egy portugál klub, a Benfica játékosa. 

SAHTAR–SSC NAPOLI 1-0: Harkivban is egy brazil lőtt gólt, Taison.  

TOTTENHAM HOTSPUR–BORUSSIA DORTMUND 2-1: Harry Kane most már évek óta nem tud augusztusban gólt szerezni, de a szeptember az övé. Szinte lemásolta dél-koreai csapattársa vezető gólját, balról, ballal, irgalmatlanul beverte.

FC PORTO–BESIKTAS 1-1: Megvan a portugálok egyenlítő gólja, igaz, ezt is egy isztambuli szerezte. Dusko Tosics öngóljával alakult ki az állás. 

LIVERPOOL–SEVILLA 1-1: A spanyol Alberto Moreno beadása után a brazil Firmino szerezte meg a „vörösök” első gólját. 

FC PORTO–BESIKTAS 1-2: Újra vezet a török legénység. A gólszerző Cenk Tosun, aki hajdanán német utánpótlás-válogatottból lett török válogatott. 

FEYENOORD–MANCHESTER CITY 0-3: Gabriel Jesusnak is megvan az első gólja az őszi BL-ben. A City szombaton 5-0-ra verte a Liverpoolt, most pedig, nem egészen egy félidő alatt, 3-0-ra vezet. 

RB LEIPZIG–AS MONACO 1-0: Emil Forsberg vezetést szerzett a lipcseieknek. A balösszekötő posztjáról vette be a svájci kapus, Benaglio hálóját. 

RB LEIPZIG–AS MONACO 1-1:  Gyorsan egyenlített a francia bajnok, az Anderlechttől vett, alig 20 éves Tielemans talált Gulácsi Péter kapujába. 

LIVERPOOL–SEVILLA 2-1: Mohammed Szalah a kisebb betegsége ellenére vállalta a játékot, s jól tette a „vörösök” szempontjából: megszerezte a vezetést. Szerencse is kellett hozzá, lövése után a labdája megpattant Simon Kjaeren, a spanyolok dán védőjén. 

LIVERPOOL–SEVILLA 2-1:  Sadio Mané büntetőt harcolt ki, de Sadio Mané kihagyta. Elküldte ugyan a kapust, de a kapufára lőtte a labdát. 

REAL MADRID–APOEL 2-0:  Cristiano Ronaldo büntetőből lőtt góljával növelte az előnyt.

SAHTAR–SSC NAPOLI 2-0: Bajban az olaszok! Az argentin Facundo Ferreyra lehet, hogy eldöntötte a meccset. 

REAL MADRID–APOEL 3-0:  Lassan kezd a gólkülönbség reflektálni a játék képére. Sergio Ramos körülbelül öt méterről, a kapunak háttal állva húzta be a labdát a hálóba. 

MARIBOR–SZPARTAK MOSZKVA 0-1: A CSZKA útját járja a Szpartak, vezet idegenben. Alekszandr Szamedov a gólszerző. 

TOTTENHAM–BORUSSIA DORTMUND 3-1: Mégsem olyan rossz helyszín a Wembley a Spursnek? Harry Kane már a második találatánál jár. Néhány perccel korábban a játékvezető nem adta meg Aubameyang gólját, pedig nem biztos, hogy a csatár lesen volt. 

FEYENOORD–MANCHESTER CITY 0-4: John Stones már a második gólját szerezte az este folyamán. Korábban még egyetlen Man City-védő sem duplázott a Bajnokok Ligájában. 

SAHTAR–SSC NAPOLI 2-1: Kicsit éledeznek a nápolyi remények, Arkadiusz Milik büntetőből szépített. 

LIVERPOOL–SEVILLA 2-2: A Chelsea és a Manchester United tegnapi magabiztos győzelme után a Manchester City és a Tottenham is nagyon jól áll. Eddig vezetett a Pool is, de Joaquín Correa gólja egyelőre elrontja az angolok színjeles bizonyítványát. 

MARIBOR–SZPARTAK MOSZKVA 1-1: Damjan Bohar góljával az E csoport másik mérkőzése is döntetlenre áll. 

FC PORTO–BESIKTAS 1-3: Ryan Babel, a korábbi holland válogatott régen hallatott magáról. Most igen. Bebiztostosította a „fekete sasok” portói győzelmét. 

Végeredmények

E csoport: Maribor–Szpartak Moszkva 1-1, Liverpool FC–Sevilla 2-2

F csoport: Feyenoord–Manchester City 0-4, Sahtar Donyeck–SSC Napoli 2-1

G csoport: RB Leipzig–AS Monaco 1-1, FC Porto–Besiktas 1-3.

H-csoport: Real Madrid–APOEL 3-0, Tottenham–Borussia Dortmund 3-1.