Cseh László őszinte vallomása

InfoRádió
2017. szeptember 8. 19:59
Cseh László úgy érezte, néha hátránya származott abból, hogy a Magyar Úszó Szövetségi elnökségi tagja volt az utóbbi hónapokban.

Cseh László úgy érzi, nem volt lehetősége megünnepelni a budapesti világbajnokságon 200 méteres pillangóúszásban szerzett ezüstjét. A felnőtt és az indianapolisi junior-vb sikereit ugyanis háttérbe szorította a Bienerth Gusztáv szövetségi elnök körüli helyzet, amely végül a sportvezető visszahívásával végződött.

„A vb után elsikkadt a magyar csapat ünneplése. Nem jött ki jól” - mondta a Sport TV műsorában az Index cikke alapján a magyar klasszis, aki szerint meg kellett találni a megfelelő megoldást, hogy végre már tényleg csak az eredményekről lehessen beszélni.

Cseh László kifejtette, úgy tűnt, januárban jó irányban indulnak, olyan változások történtek, amit a többség igényelt. Ez a folyamat kicsit lelassult, nem igazán működött, most pedig nincs elnöke a szövetségnek.

"Mindenki úgy érezte, ne várjunk éveket, hátha jobb lesz, hanem vegyük kézbe az irányítást, és próbáljunk jobb útra térni” - mondta a világbajnok.

Úgy érzi, elnökségi tagként próbált javítani a sportág megítélésén, s ez pár szituációban talán össze is jött neki, mégsem vállalja az elnökségi tagságot a következő időszakban.

„Úgy éreztem, kritikus szituációkban hátrányom származott belőle. Nagyon sokszor nagyon sok mindennel negatívan egybemostak bennünket”

- hangsúlyozta.

Az új elnök személyéről azt mondta, a sportágon belülről kell megválasztani. Már hosszabban egyeztetett Wladár Sándorral, aki eddig egyedüli jelöltnek tűnik.

Beszélt arról is, hogy sportolói karrierjét folytatja, és mindenképpen javítani szeretne a rajtján.