Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hálókat kapott a szívébe a Duna Arénában kimentett sportoló

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy 65 év körüli férfinak leállt a szíve és elmerült a vízben a Duna Arénában zajló FINA Masters világbajnokságon. Sikerült újraéleszteni, jelenleg a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinika intenzív osztályán fekszik.

Túl van az első kritikus 24 órán az a 65 éves úszó, aki augusztus 19-én dél körül a medencében infarktust kapott a Duna Arénában zajló FINA Masters világbajnokságon - mondta Merkely Béla, a FINA Orvosi egészségügyi ellátásért felelős vezetője az Origónak. Mivel a sportoló jó fizikummal rendelkezik, van esélye a felépülésre.

A férfi épp a levezető úszását úszta a műugró medencében, amikor leállt a szíve és elsüllyedt a vízben. Miután kimentették, a szívritmusát helyre tudták állítani, de a helyszínen elvégzett ultrahang vizsgálat a szív összehúzódásának súlyos zavarát mutatta, ezért egy speciális mechanikus eszközzel, folyamatos újraélesztés mellett a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinikára vitték.

 A hirtelen szívhalál oka infarktussal szövődött súlyos koszorúér-betegség volt, többszörös szűkületek és elzáródások voltak láthatóak.

A koszorúér-rendszerbe öt gyógyszeres fémhálót helyeztek el. Nagyjából éjfélig tartott, mire stabilizálták a helyzetet, a férfi a klinika intenzív osztályán van, állapota Merkely Béla elmondása szerint stabilabb, de még mindig súlyos.