Fordulat a Neymar-ügyben

InfoRádió / MTI
2017. augusztus 3. 16:47
A spanyol labdarúgó élvonal, a La Liga illetékesei nem fogadták el, hogy a Paris Saint-Germain kifizetné az FC Barcelona brazil támadójának, Neymarnak a 222 millió eurós (67,7 milliárd forintos) kivásárlási árát.

A Marca internetes kiadása szerint a Neymart képviselő ügyvédek csoportjának látogatásakor a pénzügyi fair play-szabályainak megsértése miatt tiltakoztak a liga vezetői.

"Nem ismerjük el a a PSG-től érkező pénzt" - nyilatkozott Javier Tabas ligaelnök az As című lapnak, amely úgy fogalmaz, hogy a liga blokkolja Neymar átigazolását.

Ugyanakkor ez nem jelenti automatikusan a szerződés meghiúsulását, ugyanis amennyiben a nemzetközi szövetség (FIFA) rábólint a klubváltásra, úgy a liga nem tehet semmit annak megakadályozására.

A Mundo Deportivo című spanyol napilap közelmúltbeli beszámolója szerint az FC Barcelona és a spanyol labdarúgóliga bepanaszolja a Paris Saint-Germaint az európai szövetségnél (UEFA), amiért a párizsiak nem tartják tiszteletben a pénzügyi fair play-szabályait, amelyek szerint egy klub bérköltsége nem haladhatja meg a bevételei 70 százalékát. Ám az UEFA szerdán azt közölte, hogy egyelőre nem érkezett ilyen beadvány.