Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb 500 kamerát telepít júliusban az utcákra a rendőrség

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Felkészült a rendőrség és a terrorelhárítás a júliusi sportesemények biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára. Naponta végeznek kockázatelemzést, 500 közterületi kamerát telepítenek, és egyelőre nem tudni, mennyibe kerül a három esemény biztonsága.

Három nagy jelentőségű sportesemény is zajlik majd Magyarországon júliusban, a FINA vizes világbajnokság, a Formula-1-es futam és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.

Mindhárom biztonságos lebonyolítására felkészültek az ország biztonsági szervei

– mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára.

"Magyarország biztonságos ország, ebből fakadóan júliusban mindhárom eseménynek otthont adhatunk" -  mondta Csampa Zsolt, és hozzátette a terrorelhárításban szorosan együttműködnek a nemzetközi szervezetekkel.

"Mind a Terrorlehárítási Központ, mind a titkosszolgálat folyamatosan kommunikál a nemzetközi társzervezetekkel, ez az információáramlás megfelelő. A felkészülés alatt előbb havonta, majd hetente, jelenleg pedig már naponta készülnek kockázatelemzések" - mondta Csampa Zsolt, és jelezte, eszközbeszerzéseket is előre hoztak az események miatt, a rendőrság flottáját például öt folyami és öt tavi hajóval gyarapították.

A sportesemények biztosításának költségeit előre nem tudta megbecsülni a helyettes államtitkár.

"Előbb végrehajtjuk a feladatot, utána könyvelünk"

- mondta, de jelezte, a legnagyobb többletköltséget a túlszolgálat jelentheti majd.

Csampa Zsolt hozzátette, a rendőrség részt vett a közlekedési tervek kidolgozásában is, illetve a sportrendezvények kezdetére mintegy 500 közterületi kamerát telepítenek majd a biztonság garantálása érdekében.