eur:
394.3
usd:
369.52
bux:
65275.15
2024. április 19. péntek Emma
Durván befürdött Balatonfüred a vizes vb-vel

Durván befürdött Balatonfüred a vizes vb-vel

Először úgy tűnt, fantasztikus szezonjuk lesz azoknak a balatonfüredi hoteleknek, amelyek a július 14-én kezdődő vizes világbajnokság hivatalos szálláshelyei, most azonban úgy tűnik, nem lesz szükség a lefoglalt szállások egy jó részére.

A balatonfüredi szállások közül jó néhánynak majdnem a teljes kapacitását lefoglalta a FINA világbajnokság szervezőbizottsága, de mostanában jött a hideg zuhany: számos hotelben a lefoglalt szobáknak csupán a töredékét tölti meg a szervezőbizottság versenyzőkkel, csapattagokkal, szervezőkkel, bírákkal - tudta meg a Turizmus Online.

Ott állnak a füredi hotelek szabad kapacitással - a nyári csúcsszezon kellős közepén. Ráadásul úgy, hogy elküldték már azt a megbízható vendégkört, amely bejelentkezett volna időben, és foglalt volna szobát, de a vizes vb miatt mégsem tehette.

Van olyan balatonfüredi szálláshely, ahol az előre lekötött összes szobát visszaadták most a szervezők. A füredieknek nyakukon a csúcsszezon, most főhet a fejük, mert önhibájukon kívül nagy bevételtől eshetnek el.

A világbajnokságon Balatonfüred a nyílt vízi úszószámoknak ad otthont július 15. és 21. között.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×