Durván befürdött Balatonfüred a vizes vb-vel

InfoRádió
2017. június 20. 18:36
Először úgy tűnt, fantasztikus szezonjuk lesz azoknak a balatonfüredi hoteleknek, amelyek a július 14-én kezdődő vizes világbajnokság hivatalos szálláshelyei, most azonban úgy tűnik, nem lesz szükség a lefoglalt szállások egy jó részére.

A balatonfüredi szállások közül jó néhánynak majdnem a teljes kapacitását lefoglalta a FINA világbajnokság szervezőbizottsága, de mostanában jött a hideg zuhany: számos hotelben a lefoglalt szobáknak csupán a töredékét tölti meg a szervezőbizottság versenyzőkkel, csapattagokkal, szervezőkkel, bírákkal - tudta meg a Turizmus Online.

Ott állnak a füredi hotelek szabad kapacitással - a nyári csúcsszezon kellős közepén. Ráadásul úgy, hogy elküldték már azt a megbízható vendégkört, amely bejelentkezett volna időben, és foglalt volna szobát, de a vizes vb miatt mégsem tehette.

Van olyan balatonfüredi szálláshely, ahol az előre lekötött összes szobát visszaadták most a szervezők. A füredieknek nyakukon a csúcsszezon, most főhet a fejük, mert önhibájukon kívül nagy bevételtől eshetnek el.

A világbajnokságon Balatonfüred a nyílt vízi úszószámoknak ad otthont július 15. és 21. között.