Válaszoltak az andorrai bundavádra

InfoRádió
2017. június 16. 12:42
A Szerencsejáték Zrt. nem tapasztalt visszaélésre utaló jeleket az Andorra-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező körül.

A fortunaweb.hu szakportál vetette fel, hogy a hatóságoknak vizsgálniuk kellene, nem áll-e vesztegetés a magyar válogatott meglepő andorrai veresége mögött. A számítások szerint a Szerencsejáték Zrt.-t nagyjából 79 millió forintnyi kár érte ezen a fogadáson.

A játékszervező a Világgazdasággal közölte, hogy a Tippmix- és a Tippmix­pro-fogadások alapján megállapítható:

a magyar csapat vereségének sportszakmai okai voltak, a mérkőzés eredményének tisztességtelen befolyásolása teljesen kizárható.

A társaság minden fogadási esemény esetében monitorozza a fogadásokat, a piaci oddsmozgásokat és a beérkező sportszakmai információkat. A kockázatkezelési rendszer segítségével a Szerencsejáték Zrt. képes felderíteni a visszaélésre utaló jeleket, a szokásostól eltérő fogadásokat. A lottótársaságok nemzetközi monitoringrendszerének tagjaként arról is riasztást kap, ha a határainkon túl kötnek gyanús fogadásokat.

A cég közlése szerint a FortunaWeb cikkében feltételezett nyereménykifizetési és gazdaságossági értékek távol állnak a valóságtól, hiszen nem minden, Andorra győzelmére érkezett fogadás vált nyertessé, és a Szerencsejáték Zrt. az 1X2-es fogadásokon kívül további 63 lehetőséget kínált a mérkőzésre - tették hozzá.