Mindent felboríthat Cristiano Ronaldo lépése

InfoRádió
2017. június 16. 16:10
A Real Madrid vezetősége megpróbálja meggyőzni Cristiano Ronaldót, hogy ne hagyja el a klubot.

Távozni akar Spanyolországból Cristiano Ronaldo, és erről már tájékoztatta Florentino Pérezt, a Real Madrid elnökét is – írta az A Bola nevű portugál lap.

Az aranylabdás klasszis azért akarja elhagyni a BL-győztes csapatot, mert 

kiábrándult az ellene az adócsalási ügyben indított eljárás miatt.

A spanyol ügyészség kedden közölte, hogy Cristiano Ronaldo2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt azonban valószínűleg nem kellene letöltenie.

Ronaldo úgy érzi, példát akarnak vele statuálni, miközben ő tett lépéseket annak érdekében, hogy megoldja az adózási gondokat.

A Real vezetősége már akcióba lendült, hogy

megpróbálja megnyugtatni és maradásra bírni a játékost.

A Marca ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a klub nem marasztal senkit akarata ellenére.

S hol köthet ki Ronaldo? Értesülések szerint szívesen látná korábbi csapata a Manchester United, és a PSG-nél sem akadály a pénz, hogy megszerezzék. Ráadásul a párizsiakhoz igazol jó cimborája, Pepe, aki a Konföderációs Kupán meggyőzheti, hogy kövesse őt.