Sokkoló felvételek: belehalt sérüléseibe a BL-döntő alatt eltaposott nő

InfoRádió
2017. június 16. 16:44
Életét vesztette a kórházban az a Juventus-szurkoló, aki csaknem két héttel ezelőtt, a labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő idején sérült meg, amikor Torinóban pániktört ki a meccsek kivetítőn követő szurkolók között.

A torinói önkormányzat és a klub is megerősítette, hogy a 38 éves Erika Pioletti a kórházban belehalt fejsérülésébe. A Juventus együttérzését fejezte ki a szurkoló családjának.

A Real Madrid-Juventus Bajnokok Ligája-döntő idején csaknem harmincezer olasz drukker Torino központjában, a San Carlo téren egy kivetetőn követte a mérkőzést, és a találkozó közben pánik tört ki a téren, csaknem 1500-an megsérültek. A többség megúszta zúzódásokkal, de egy hétéves kisfiú kómába esett, és csak egy hét után tért magához, azóta viszont szépen javul az állapota. 

A helyszíni felvételek szerint a második félidőben hirtelen kezdett el rohanni a tömeg, az oka egyelőre nem ismert, vagy egy petárdától, vagy más erős hanghatástól azt hitték, hogy robbantás történt, és ezért tört ki a pánik. Egymást taposva menekültek a szurkolók, köztük volt Erika Pioletti is, akit kritikus állapotban szállítottak kórházba. Az agya olyan súlyosan károsodott, hogy az orvosok hiába küzdöttek majdnem két héten át az életéért, nem sikerült őt megmenteni.