Megvan az új szövetségi kapitány?

InfoRádió
2017. június 13. 11:26
Határon túli magyar szakembert kereshet a Magyar Labdarúgó Szövetség Bernd Storck helyére. A szövetségi kapitány sorsáról még a héten dönt a testület.

Bár az MLSZ elnöksége egyelőre csak meghallgatni készül Bernd Storck beszámolóját a labdarúgó-válogatott utóbbi időszakban nyújtott teljesítményéről, benne a gól nélkül zárt utolsó négy mérkőzéssel és az Andorra elleni 1-0-s történelmi vereséggel. Tartja magát a hír, hogy a szövetségi kapitánynak távoznia kell, és már az utódját is keresik.

Korábban többször felvetődött a kiváló romániai szakember, Bölöni László szerződtetése, de a hírek szerint ezúttal nem őt, hanem egy másik, szintén erdélyi származású edző lehet a befutó.

A Népszava információi szerint fel is vették a kapcsolatot László Csabával, aki legutóbb a Dunaszerdahely csapatát irányította, de éppen a napokban távozott, hogy a helyét aztán a Honvéddal frissen bajnoki címet szerző olasz Marco Rossi vegye át.

Az 53 éves székelyudvarhelyi születésű szakember a hírre annyit mondott, hogy

nem szeretne a dolgok elé menni.

László Csaba több mint tíz éve éppen a válogatottnál bukkant fel a magyar labdarúgásban: Lothar Matthäus másodedzője lett. Dolgozott közben a Ferencvárosnál, volt ugandai és litván szövetségi kapitány is, vezetőedzője volt a skót Heartsnak és a belga Charleroi-nak is. Tavaly az MTK-t irányította, míg legutóbb hetedik lett a szlovák bajnokságban a DAC együttesével.