eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Magyar edzők adnak leckét Bernd Storcknak

Magyar edzők adnak leckét Bernd Storcknak

Egervári Sándor és Bozsik Péter is lemondott a magyar labdarúgó-válogatott egy-egy történelmi veresége után. A volt szövetségi kapitányok példáját nem követte Bernd Storck, de az exkapitányok más meglepő dolgokat is tapasztaltak. A volt MLSZ-elnök szerint viszont a német szakembernek azonnal fel kellett volna ajánlania a lemondását.

Egervári Sándor 2010. augusztus 11. és 2013. október 11. között 34 mérkőzésen ült a válogatott kispadján, de nem volt kérdés, mit kell tennie, miután a Hollandia elleni idegenbeli vb-selejtező 8–1-es vereséget hozott.

"Az igazság az, hogy akkor, az amszterdami mérkőzés előtt tizenkilencre lapot húztunk, ugyanis csak győzelem esetén lett volna esélyünk a csoport második helyének megszerzésére. Támadóbb szellemű csapattal léptünk pályára, és ezt a bombaformában futballozó, klasszisok sokaságával felálló ellenfél kihasználta. Amikor megkaptuk a hatodik gólt, a kispadon szóltam a kollégáimnak:

ez már olyan eredmény, amely után fel kell ajánlani a lemondást"

- mondta Egervári Sándor a Nemzeti Sportnak. A találkozó után felhívta az MLSZ elnökét, Csányi Sándort, vele tudatta először, hogyan döntött, majd a sajtótájékoztatón bejelentette a lemondását. 

Az Andorra elleni vereségről azt mondta, sajnált jó néhány futballistát, mert olyan helyzetbe sodródtak, amilyenbe nagyon nem szerettek volna.

"Egy vb-selejtezőn játékosokat pihentetni olyan lépés, amelyet nem szabad felvállalni.

Nem tagadom, a kapitány válogatási elve nagy meglepetést okozott” - mondta a korábbi szakvezető.

Bozsik Péter szövetségi kapitányi munkája épp egy miniállam, Málta ellen ért véget: 2006. október 11-én idegenben szenvedett 2–1-es vereséget a nemzeti csapat, ezután Várhidi Péter vette át a helyét.

"Amikor a kamera Bernd Storck arcát mutatta,

belém hasított a gondolat: jól ismerem ezt az érzést.

Amikor uralkodnod kell az érzéseiden, rezignáltnak tűnsz, pedig valójában csak tehetetlen vagy. Amikor legszívesebben berohannál a pályára, és nyolc embert rángatnál a nyakánál fogva, hogy kisfiam, kezdj már el futni, koncentrálj már, csináld azt, amiről napokig beszéltünk, szedd végre össze magad! De nem tudsz már hatni az eseményekre" - mondta Bozsik Péter, és szerinte a helyzet sokkal összetettebb, mintsem az legyen a fontos, leváltsuk-e a kapitányt, vagy sem. A kulcskérdés ugyanis az, hogy

nincs nemzetközi szinten használható futballistánk,

aki sebességben, képzettségben, mentálisan európai mércével is minőségi labdarúgónak tekinthető.

"Bonyolult, összetett dolog ez, meg lehet indokolni egy kapitányváltást, a feletteseinek kell tudnia, szakmailag és emberileg alkalmas-e arra, hogy folytassa a munkát. De

egy edzőcsere önmagában biztosan nem oldja meg a problémát”

- vélekedett Bozsik Péter.

Laczkó Mihály  1989 és 1998 között többször is állt a Magyar Labdarúgó-szövetség élén, és egyértelmű a véleménye:

"Nagyon egyszerű ez, kérem szépen: Bernd Storcknak azonnal fel kellett volna ajánlania a lemondását."

Meglepve olvasta a hétfői lapokban, hogy a szövetségi kapitány 369 millió forintot keres, szerinte ezért a több mint tisztességes összegért nem ártana valamit mutatnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×