eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Budapesti olimpia: itt a kegyelemdöfés

Budapesti olimpia: itt a kegyelemdöfés

A szeptemberi, limai közgyűlésen nemcsak a 2024-es, hanem a 2028-as nyári játékok rendezési jogát is odaítélheti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, amely jelentősen át kívánja alakítani az olimpiai pályázati folyamatot.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy szeptemberben nemcsak a 2024-es nyári játékok helyszínéről dönt, hanem egy a 2028-aséról is, így vélhetően Párizs lehet a házigazda hét év múlva, míg Los Angeles négy esztendővel később rendezhet ismét olimpiát. Az egyhangúlag támogatott megoldás mellett a Financial Times információi szerint a pályázati rendszert is megreformálják.

Mivel a 2024-es játékokra pályázó hat város közül négy – Boston, Róma, Hamburg és Budapest – visszalépett, ezért a jövőben meghívásos módon zajlana a kiválasztási folyamat. A NOB kérné fel a pályázókat, így kerülné el, hogy alkalmatlan, pénzügyileg nem elég erős városok is jelentkezzenek, amelyek aztán hatalmas pénzeket költenek a pályázatukra, holott a rendezési jog elnyerésére esélytelenek.

A NOB elnöke, Thomas Bach is elismerte, hogy változásra van szükség. Szerinte a pályázati rendszer túl drága, kandidálni túl sok vesződséggel jár. "Túl sok a vesztes" – foglalta össze.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×