eur:
393.91
usd:
368.6
bux:
66294.91
2024. április 25. csütörtök Márk
Deutsch Tamás: nincs helye a mellébeszélésnek, ez szégyen!

Deutsch Tamás: nincs helye a mellébeszélésnek, ez szégyen!

Szégyennek nevezte Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, hogy a futballcsapat kiesett az élvonalból.

„Az, hogy kiestünk az első osztályból, nem egyszerűen fájdalmas csalódás és óriási kudarc, hanem szégyen. Magyarországon ilyenkor gyakori szokás, hogy elkezdik szépítgetni a helyzetet. De szerintem nincs helye a kidumálásnak, nem lehet mellébeszélnünk!” - mondta az elnök, aki semmilyen tisztséget nem tölt be a futballcsapatot működtető MTK Budapest Labdarúgó Zrt.-ben, a klub honlapjának adott interjúban.

Deutsch Tamás kiemelte: meg kell vizsgálni az okokat, és nem az a feladat, hogy megmagyarázzák a magyarázhatatlant. Az egyedüli lehetőség, hogy a lehető legrövidebb időn belül visszajusson az együttes az első osztályba – tette hozzá.

A klubelnök szerint a szurkolók által megfogalmazott kritikák jogosak.

„Ha az ember diákként hazaviszi a bizonyítványát és abból kiderül, hogy megbukott, akkor azon nincs mit magyaráznia a szüleinek. A labdarúgó vállalat vezetőinek, a szakmai stábnak, a játékosoknak el kell fogadniuk, hogy nem arról van szó, hogy ötös helyett hármas jegyet kaptak, hanem arról, hogy

egy hatalmas karó szerepel a bizonyítványban. Elégtelen, bukás”

- fejtette ki.

Az elnök szerint a pénzhiányt nem lehet a kiesés okaként felhozni, mert a klubot üzemeltető társaság stabil anyagi helyzetben van.

Deutsch Tamás: nincs helye a mellébeszélésnek, ez szégyen!

„Az MTK focicsapatának a költségvetése az elsőosztály középmezőnyéhez tartozik. A játékoskeret minősége – minden kritika mellett – alkalmas lett volna arra, hogy gond nélkül bentmaradjon a csapat. A megfelelő infrastruktúra hiányával sem lehet magyarázni a rettenetes produkciót, hiszen csak rá kell nézni a tényleg gyönyörű új stadionunkra! A szurkolóink támogatták a csapatot, tizenegy mérkőzést játszottunk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az átlagnézőszám 2400-ra emelkedett a régi stadion ezres átlagnézőszámához képest. A két vezetőedző pedig az MTK-t régóta segítő, a szurkolók által is támogatott szakember volt, megkérdőjelezhetetlen szakmai múlttal” - hangsúlyozta.

Deutsch Tamás szerint az MTK "szakmailag fáradt és belterjes lett", a Zrt. működtetését három és fél éve átvevő tulajdonosok a radikális változások helyett megtartottak mindent és mindenkit a múltból, és így próbáltak lépésről lépésre változtatni, építkezni.

„Ez alapvető hiba volt” - jelentette ki az elnök, aki azonnali változást sürgetett.

„Mindent, ami a teljes zsákutcát jelentő elmúlt közel tíz évhez tartozik, ki kell hajítani, és teljesen új dolgot kell csinálni”

- szögezte le.

Elhibázottnak nevezte a a klub játékosértékesítési stratégiáját.

„Nem 16-18 éves korban kell eladni a legjobb focistákat, hanem olyan szakmai munkát kell végezni, hogy ezek a kiemelkedő tehetségű fiúk minél hamarabb bemutatkozhassanak a felnőtt csapatban, és 20-22 évesen, fizikailag, technikailag, játékintelligenciában, mentálisan, nyelvtudásban, a személyes „image” felépítésében, ötven-száz mérkőzéssel a hátuk mögött lehessen tárgyalni az eladásukról! Ezt a rossz gyakorlatot is hoztuk magunkkal, sajnos engedtük, hogy folytatódjon. Hiba volt” - emelte ki.

Deutsch szerint azzal áltatták magunkat, hogy milyen kiemelkedő színvonalú az akadémiai képzés és milyen nagy számban építik be saját nevelésű, fiatal játékosokat a csapatba, ám az Eb-hatodik U17-es válogatottban egyetlen MTK-játékos sem volt, csak MTK nevelésű futballista. Az elmúlt két évben nem épült be szinte senki a fiatalok közül a felnőtt csapatba, ráadásul az NB III-as együttesből sem érkezett egyetlen játékos sem az első kerethez – sorolta.

„Azonnali és drasztikus változásokra van szükség!

A célt nagyon egyszerű meghatározni: komoly teljesítményt nyújtva, azonnal vissza kell kerülni a legmagasabb osztályba” - hangsúlyozta.

Az elnök megemlítette, hogy eddigi tulajdonosok mellé

új befektető érkezik, így pénzügyi lehetőségek tovább bővülnek.

A másodosztályban az MTK-nak lesz a legmagasabb a költségvetése.

„Olyan vezetőedzőre van szükség, aki radikálisan tudja képviselni azt a változást, melynek igénye már több szezon óta kopogtat, de mostanra ránk is törte az ajtót. Teljesen megújult játékoskeret kell!

Abba kell hagyni a focisták babusgatását!

Nemcsak jó képességű, kiváló fizikumú és mentálisan is rendben lévő labdarúgókra van szükségünk, hanem olyanokra, akik győztes típusok. Tisztelet a kivételnek, de az utóbbi időben nem nagyon voltak ilyen játékosaink. Kudarckerülő játékosaink voltak, és nem győztes típusok” - fejtette ki Deutsch, aki bocsánatot kért a szurkolóktól az NB I-es búcsú miatt.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×