eur:
394
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

"Ez a csapat egy csoda!"

A Szolnok férfi vízilabda csapata megnyerte a Bajnokok Ligáját, miután a budapesti hatos döntő szombati fináléjában 10-5-re legyőzte a címvédő horvát Jug Dubrovnik együttesét a Duna Arénában. Cseh Sándor, a szolnokiak vezetőedzője a döntő után az InfoRádiónak elmondta, megérdemelt a siker arattak.

„Így kellett lennie!

Ez a csapat egy csoda!

Egy olyan év utolsó meccsén, amikor mindenhol, ahol elindultunk, nyerni tudtunk. És a Bajnokok Ligájának döntőjét is veretlenül megnyertük – ebben az évben minden sikerült. Ehhez kell egy jó csapat, de sok jó csapat van. A csapategységet nem csak ma, egész évben megmutattuk” – jelentette ki a Szolnok vezetőedzője.

Cseh Sándor kiemelte, nagy dolgokat egyéni teljesítményekkel lehet nyerni. A BL-döntőben most ezek megvoltak. A második negyedben, az időkérés után a csapat láthatóan felpörgött, a vezetőedző elmondta, az kevésbé fontos, akkor és ott mit mondott, a félszegségét igyekezett oldani.

„Nem tartottuk be, amit megbeszéltünk, hogy itt nem lehet alibizni, egyik csapat nyer, a másik nem. Sokat kell tenni. 3:1-ig nem látszott a kellő egyéni motiváció, utána már igen.”

Cseh Sándor azt, hogy „meglehet” a meccs, a negyedik negyed elején érezte.

„A Dubrovnik védekezésben váltott: agresszív eléállásos stílust kezdett játszani, aminek rögtön nem is találtuk az ellenszerét, de nem tudtak felzárkózni, ezért ezt hagyták is. A negyedik negyed első két perce volt a döntő, ott érződött, hogy nem fognak tudni felzárkózni.”

Az idei Final Six a kiemelt környezettől is emlékezetes marad; Magyarország, Budapest és egy olyan tizenkét ezer főt befogadni képes uszoda, amilyenben ritkán vízilabdáznak – fogalmazott a Szolnok vezetőedzője.

„ A torna ugyanolyan volt, mint az előző években: hat jó csapat küzdött, voltak hullámok. Tavaly nagyon jól játszottunk, sorsszerű volt, hogy idén viszont minden sikerült is.”

Ez a csapat egy csoda!

Ez a csapat egy csoda!

A finálé után Vámos Márton, a szolnokiak vízilabdázója az InfoRádiónak elmondta, örül, hogy több mint tízezer magyar szurkoló előtt emelhették magasba a trófeát.

„Baromi jó! Ez a csapat egy csoda! Mindent megnyertünk ebben az évben. Felemelő érzés. Boldog vagyok.”

Vámos Márton elmondta, nem foglalkozott az eredménnyel, talán 9:5-nél ocsúdott fel, hogy mennyivel vezetnek.

Ez a csapat egy csoda!

„Daráltunk végig, nem érdekelt az eredmény. Viktor szenzációsan védett, mindenki azt csinálta, amit megbeszéltünk, nem kellett ritmust váltani. A BL-döntőben elért 10:5 magáért beszél.”

A Final Six egésze bár nyögvenyelősen indult, aztán magára talált a csapat – mondta a Szolnok vízilabdázója.

„Az utolsó másodpercig azt játszottuk, amit tudunk. A hazai közönség, ennyi ember lelkesedése nagyon sokat jelentett a döntőben

Nagyon jó, hogy tizenhárom év után újra magyar csapat nyerte meg a Bajnokok Ligáját, az pedig kiderül, hogy ez jó kabala-e a vizes világbajnokság előtt, bár egész más a klub- és a válogatott játék – tette hozzá Vámos Márton.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×