eur:
393.09
usd:
367.33
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Jose Mourinho nem rossz társaságba keveredett

Jose Mourinho nem rossz társaságba keveredett

A Manchester United játékosai a városnak, a hétfői terrortámadás áldozatai emlékének ajánlották a stockholmi győzelmet. José Mourinho együttese az Ajax elleni 2-0-s győzelemmel elhódította az Európa Ligát, az egyetlen fontos európai trófeát, amely még hiányzott a klub díszterméből.

A Manchester United története során hetedszer nyert európai kupát, de még soha nem győzött olyan simán a döntőben, mint most. 1968-ban hosszabbításban verte a Benficát a BEK-döntőben, 1999-ben – ki felejthetné el? – a 90. perc után fordított Barcelonában a Bayern München ellen, 2008-ban tizenegyespárbajban győzött Moszkvában a Chelsea ellen. S ez csak a bajnokok tornája!

A KEK-ben 1991-ben 2-1-re verte a nagyon erős Barcelonát Rotterdamban, majd néhány hónappal később, egy kihagyott büntető után 1-0-ra nyert az Old Traffordon a szuperkupáért a Crvena zvezda ellen.

Még soha nem nyert európai kupadöntőt két góllal.

Jose Mourinho nem rossz társaságba keveredett

José Mourinho a negyedik európai kupadöntőjében a negyedik győzelmét aratta, mindössze a harmadik edző lett, aki három különböző klubbal is európai kupát nyert. (A másik kettő a német Udo Lattek és a spanyol Rafa Benítez.) Sir Matt Busby és Sir Alex Ferguson után a harmadik, aki nemzetközi kupát nyert a Manchester Uniteddel. Bármelyik „elitklubot” is nézzük: nem került rossz társaságba.

Jose Mourinho nem rossz társaságba keveredett

Paul Pogba és Henrik Mkhitarjan szerezte a két gólt szerda este Stockholmban (a francia találatát lehetne Davinson Sánchez öngóljának is minősíteni), az a két futballista, akiért

több mint 130 millió eurót fizetett ki a klub a mostani idény előtt.

Pogbának eddig nem volt szerencséje a nagy európai döntőkkel, veszített a Juvéval a 2015-ös BL-fináléban, a válogatottal tavaly a hazai rendezésű Eb-döntőben, de most nyert, s bár Ander Herrera kapta az UEFA-tól a mérkőzés legjobbja díjat, de Pogba is megérdemelte volna. A játékosok nagy többségéhez hasonlóan a gyászolóknak ajánlotta a szerdai sikert, neki személyes fájdalma is van, május 14-én halt meg, hosszú betegség után, 79 éves korában, az édesapja.

Mkhitarjan volt az angol sajtó szerint az Európa Liga legjobb manchesteri játékosa,

látványos góljával csak még méltóbb lett erre a címre. Az örmény futballista (akiről kevesen tudják, hogy gyerekkorában éveket élt a családjával Franciaországban) pályafutása legnagyobb sikerét érte el az Európa Liga megnyerésével.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×