eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk
A Man United nyerte az Európa Ligát

A Man United nyerte az Európa Ligát

A Manchester United az Ajax elleni 2-0-val megnyerte az Európa Ligát, s ezzel egyszersmind kivívta a BL 2017-es főtábláján való szereplés jogát is.

A két csapat összeállítása. Ajax: Onana – Veltman, Sanchez, De Ligt, Riedewald – Klaassen, Schöne, Ziyech – Traoré, Dolberg, Younes. Manchester United: Romero – Valencia, Smalling, Blind, Darmian – Herrera, Fellaini, Mata, Pogba – Mkhitarjan, Rashford.

Az Ajax átlagéletkora 22 év és 280 nap, még soha nem volt egy kupadöntős csapat ilyen alacsony átlagéletkorral európai finalista. A középhátvéd, Matthijs de Ligt 17 éves és 285 napos, ő a valaha volt legfiatalabb kupadöntős 1955 óta. 

A mérkőzés előtt egyperces néma tiszteletadással emlékeztek a hétfői manchesteri terrortámadás áldozataira. Az angolok fekete gyászkarszalagot viselnek. 

A 10. percben Pogba „oxizása” után Mata az alapvonalról, kapásból, középre vágta a labdát, Fellaini éppen csak lemaradt róla. 

A 18. percben szerencsés góllal került előnybe a United. Pogba 18 méteres lövése után a labda Sánchezről a saját kapujába pattant. Ajax–Manchester United 0-1. 

A jobbhátvédet játszó Valencia betört a büntetőterületen belülre, majd éles lövést küldött a kapura, Onana védett. 

Az első félórában az Ajax sokat birtokolta a labdát (közel 65 százaléknyit), de nem tudott mit kezdeni a United védelmével. 

Elment az első félidő, a Man United láthatóan nagyon elégedett a történtekkel. 

Szinte góllal kezdődött a második félidő. A Man United első szöglete után Smalling lefejelte középen a labdát, Henrik Mkhitarjan pedig védője, Veltman orra elől behúzta a labdát a háta mögé, a hálóba. AFC Ajax–Manchester United 0-2. 

Telnek a percek, olyan a játék, mint az első félidő utolsó harmadában. Az Ajax birtokolja a labdát, fiatal játékosai időnként ördögien cseleznek, de a kapura nem veszélyesek. 

Utalnak arra jelek, hogy mindkét csapat tisztában van már azzal, mi lesz a mérkőzés kimenetele. Az egyik nem tud, a másik nem akar változtatni. 

Kihagyott ziccer: Fellaini éppen Onana kezébe fejelte a labdát nyolc méterről. 

Húsz méterről szabadrúgást lőhet az Ajax, Mkhitarjan kezezése miatt. Ziyech nagyon gyengén lőtte. 

Az Ajax már kettőt cserélt, mire Mourinho egyet váltott. Mkhitarjan helyett Jesse Lingard állt be. 

Peregnek a percek, Rashford helyére jön Martial. 

Az utolsó öt percig ez egy olyan kupadöntő, amelyre egy hét múlva már csak a résztvevők (és szurkolóik) emlékeznek. 

Jesse Lingard végigvitte a labdát szinte a teljes támadótérfélen, egyetlen védő sem volt már előtte. Sánchez azonban beérte, s lökés árán bár, de szerelte. 

Mourinho az utolsó percben beküldte Rooneyt, Mata helyére, nagy boldogságot okozva a United híveinek. Rooney azonnal megkapta a karszalagot Valenciától. 

Vége, sima győzelmet aratott a Manchester United. 

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×