eur:
395.1
usd:
366.11
bux:
65120.83
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
BL-döntőre készül a legjobb magyar labdarúgó

BL-döntőre készül a legjobb magyar labdarúgó

Marozsán Dzsenifert választották az év legjobb női labdarúgójának a francia ligában. A magyar származású világklasszis az InfoRádiónak azt mondta, nagyon boldog hogy első évében a legjobb lett és a bajnoki címet is megszerezte a Lyon csapatával. A német válogatott tagjaként olimpiai és Európa-bajnok támadó szurkol a magyar női foci sikereiért.

Franciaországban az év legjobb labdarúgójának választották. Hogyan fogadta az elismerést?

Meglepődtem, hiszen fél éve játszom a Lyonban. Nagy dolog, hogy engem választottak a legjobbnak, büszke vagyok rá, mert óriási játékosok szerepelnek a francia ligában.

Megnyerték a francia bajnokságot. Mekkora öröm volt ez Lyonban?

Számomra óriási öröm volt, mert először nyertem bajnoki címet az első osztályban. A lányoknak, akik már sok éve itt fociznak, ez a megszokott, hiszen a klub sorozatban a tizenegyedik évben lett bajnok.

Érdekeltek a Bajnokok Ligája cardiffi döntőjében is, ahol az a PSG lesz az ellenfél, amely ebben a szezonban egyedül le tudta győzni a Lyont. Mire számít?

Nem lesz könnyű meccs. Múlt szombaton nyertünk a párizsiak ellen 3-0-ra, majd pénteken a kupadöntőben tizenegyesekkel múltuk felül őket, június elsején pedig a BL-fináléban szintén. Nem könnyű rövid időn belül háromszor egymás után ugyanazzal a csapattal játszani. Remélem, hogy a cardiffi döntőt is megnyerjük. Nem lesz egyszerű dolgunk, mert a PSG-nek jó csapata van, de bízom a lányokban.

BL-döntőre készül a legjobb magyar labdarúgó

A BL egyenes kiesés szakaszában több fontos gólt szerzett, ahogy betalált már korábban Eb- elődöntőben és a riói olimpia fináléjában is. Mondhatjuk, ha nagy a tét, az feldobja?

Örülök, hogy a fontos meccseken gólokat szereztem, remélem, hogy így is marad, de persze ezt nem lehet megjósolni. Mindent megteszek, hogy folytassam ezt a jó sorozatot.

Lyonban mennyiben mások a körülmények, mint Németországban?

Jól érzem magam itt. A város szép, mindent megtesznek a női fociért és azért, hogy jól érezzük magunkat. Jók az edzések, a pályák hiperszuperek, majdnem olyan körülmények között készülhetünk, mint a férfiak, ez pedig Németországban nem így volt. Örülök, hogy a Lyont választottam tavaly.

A női Pelé

Dzsenifert gyakran csak a női Peléként emlegetik, amit óriási elismerésnek tart. A brazil legendával most bármelyik rajongónak lehetősége nyílik találkozni: a Snickers versenyére jelentkezők egy háromnapos barcelonai utazást és egy közös edzést nyerhetnek a legendával.A szervezők háromfős csapatok jelentkezését várják, akik videóra veszik vagy lefotózzák, ahogyan Pelé egyik legendás trükkjét utánozzák. A kampány április 24-től június 18-ig tart, a nyertes fotót vagy videót pedig szakmai zsűri választja ki a legkedveltebb pályamunkák közül.

Mennyire követi a magyar futball eseményeit?

Imádom Magyarországot, próbálom is figyelni a csapat eredményeit, de keveset látok a női fociból. Amikor a német válogatottal Győrben játszottunk, sérült voltam, de kimentem a lányokhoz, mert fontos volt nekem, hogy ott legyek. Fiatal csapat a magyar, azt remélem, hogy még jobbak lesznek, és kijutnak egy nagy tornára. Szurkolok nekik.

Önnek már csak a világbajnoki cím hiányzik. 2019-ben meglehet?

Valóban ez az egyetlen cél, ami még hiányzik, de addig még rengeteg idő van hátra. Most még két nagy döntő vár rám, és egy Európa-bajnokságot is rendeznek addig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×