eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Hatgólos veszprémi előny a döntőben

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 23-17-re legyőzte a MOL-Pick Szeged csapatát a férfi kézilabda NB I döntőjének szombati, első mérkőzésén.

A szegediek legutóbb több mint 14 éve, 2003 februárjában győztek a rendes játékidőben nagy riválisuk otthonában. A 2007-es bajnoki döntő első meccsét hétméteresekkel nyerték meg idegenben, de azóta, vagyis csaknem tíz éve nem volt sikerélményük Veszprémben.

Eredmény,

döntő, 1. mérkőzés:

Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 23-17 (8-10)

-----------------------------------------------

a legeredményesebb játékosok: Gajic, Lékai 4-4, Ugalde, Palmarsson, Nagy L. 3-3, illetve Bodó 5, Källman, Balogh Zs. 4-4

A hazaiaktól Ancsin Gábor, Marko Kopljar és Gulyás Péter, a vendégektől pedig Szergej Gorbok hiányzott a finálé első felvonásán.

A Szeged gyorsan ellépett két góllal, és mivel jól védekezett, a veszprémiek először négy és fél perc elteltével találtak be. A játék képe nem változott, ezért a hazai közönségtől ezen a meccsen búcsúzó Javier Sabaté vezetőedző már a tizedik percben időt kért (1-4). Mindkét kapus nagy bravúrokat mutatott be, ám mivel a címvédő veszprémiek támadásban továbbra is sokat hibáztak, trénerüknek a második időkérésével is szokatlanul korán élnie kellett (4-8).

José Manuel Sierra néhány percen belül háromszor is kivédte a svéd beálló, Andreas Nilsson közeli lövését, a házigazdák nyolc percen keresztül nem szereztek gólt ebben az időszakban. Mikler Roland védéseivel, Lékai Máté hatékony vezérletével a hajrában gyors akciók végén szerzett gólokkal csökkentette hátrányát a 24-szeres bajnok Veszprém, így a szünetben kettő volt a különbség (8-10).

Jól kezdték a második felvonást a házigazdák (11-11), és bár a Szeged rendezte sorait, a 44. percben Lékai találatával először vezetett a Veszprém (14-13), amely ettől még inkább lendületbe került (18-14). A frissen beállt Blaz Blagotinsek és Dragan Gajic játékából sokat profitált a címvédő, amely a hajrában fölényben kézilabdázott és hat góllal nyert.

A visszavágót szerdán, 18 órától rendezik Szegeden. Amennyiben a csongrádiak győzni tudnak, elsőként a gólkülönbség, aztán az idegenben lőtt több gól dönt, végső esetben pedig hétméteresekkel dől el a párharc.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×