eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Botka nem babonás

Botka nem babonás

Két be nem fejezett rali Európa-bajnoki futam után hazai környezetben versenyeznek a hétvégén Botka Dávidék. A 13-as rajtszámot általában babonából nem szokták kiadni, de a Botka Rally Team pilótája úgy volt vele, ennél rosszabb már nem lehet, maga kérte ezt a rajtszámot a szombathelyi versenyre.

Felfüggesztette az Európa-bajnoki sorozatban a szereplést a Botka Rally Team. A pilóta új autót szeretne vásárolni. „A Kanári-szigetekre már úgy is mentünk ki, ha nem sikerül legalább célba érnünk - ami normális esetben a minimum lenne - akkor ezzel az autóval nem indulunk több Eb-futamon. Amíg ez a kocsi áll a garázsban, addig nem megyünk távoli versenyekre” – mondta Botka Dávid.

Természetesen minél több futamon indulni szeretnének, ezért folyik a keresés: „Megpróbálunk egy új autót szerezni és az a cél, hogy minél hamarabb újra részesei lehessünk ennek a méltán népszerű sorozatnak. Szerencsére van választási lehetőség. Lesz új Opel, Volkswagen. Hamarosan frissül a Ford is, a Skodák is erősek. Megpróbáljuk a legjobb döntést hozni” - fejtette ki.

Botkáék addig

az itthoni és a romániai futamokon indulnak.

„Nem utolsó szempont, hogy ezeket a versenyeket könnyebben be lehet fejezni, hiszen míg az Eb-n 50-80 gyorsasági kilométer után van szerviz, ahol rendbe lehet rakni az autót, addig itt 10-20 kilométerenként van erre lehetőség.”

Botka nem babonás

Utoljára két éve szerepelt ezen a szombathelyi versenyen a pilóta. Akkor Tóth Imre navigált és a Mitsubishi Lancer volt a versenyautó. „Tavaly előtt a Mitsubishivel az utolsó 5 szakaszt megnyertük. Sajnos akkor (is) műszaki gondunk volt az első nap. Más lesz majd most a Citroennel menni. Igazából nem tudom ezzel az autóval hova tenni magamat. Sokszor úgy érzem, hogy jó az autó, jót mentünk, de az idők nem ezt mutatják. Meglátjuk, hogy mennyire leszünk jók a hazai mezőnyben. Bízom benne, hogy nem fogunk szégyenkezni.”

A pilóta mellett újra Szenner Zsolt ül a navigátor székben. „Most lesz a hétvégén Szeni születésnapja, Szeles Petivel megbeszéltük, hogy ezt kapja ajándékba.”

A nevezési lista komoly, 15 R5-ös autó küzd majd a legjobb helyezésekért. A Botka Rally Team párosa szokatlan módon a 13-as rajtszámot kapta. „Nem véletlen!” – mosolygott a pilóta – „Annyit küzdöttünk már idén, annyi bajunk volt, ennél rosszabb nem lehet. Szabad volt ez a rajtszám, nem szokták kiadni és senki nem szokta elvinni babonából. Lehet, hogy nekünk pont ez tesz majd jót. Sokkal rosszabb már úgysem lehet.

A rali hivatalos programja szerint péntek délután kvalifikáción vesznek részt a párosok, az esti szokásos, impozáns rajtceremónia után Szombathely főterén az esti parc fermé egyben autókiállításként is betölti a szerepét, hogy aztán szombaton Acsádon és Söptén, vasárnap pedig Bögötén és Káld környékén küzdjenek a párosok a murvás pályákon a legjobb helyezésekért.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×