Hihetetlen helyzetbe került a Ferencváros

InfoRádió / MTI
2017. május 17. 06:20
Kevés izgalom várható a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőinek szerdai visszavágóin, miután a Ferencváros Budafokon nyolc-, míg a Vasas Mezőkövesden kétgólos előnnyel lép majd pályára.

A két meccs közül egyértelműen az első osztályú együttesek összecsapása az érdekesebb, ám a Mezőkövesdtől is bravúrra lenne szükség a fináléba kerüléshez. A hazaiak helyzetét a kétgólos hátrány mellett külön nehezíti, hogy nem tudtak betalálni az "odavágón", azaz, ha gólt kapnak, négyet kell rúgniuk a továbbjutáshoz.

Ráadásul nagy kérdés, hogy az NB I-ben a kiesés elkerüléséért harcoló gárdánál mennyire tudnak majd a kupameccsre koncentrálni, amelyen nincs sok esélyük, három nappal később viszont fontos bajnokit kell játszaniuk a Paks ellen.

A Magyar Kupa mostani kiírásának meglepetéscsapata egyértelműen a Budafok, mely bravúrt bravúrra halmozva jutott el az elődöntőig, ott azonban a címvédő FTC otthonában kiütéses vereséget szenvedett. A 8-0-s ferencvárosi siker után a szerdai visszavágó már csak formalitás lesz, ugyanakkor a harmadosztályú csapat minden bizonnyal szeretne szépen búcsúzni.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágók, szerda:

Budafoki MTE (NB III)-Ferencváros 15.00 (az első mérkőzésen: 0-8)

Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas 20.00 (0-2)