eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Barcelona még egyszer belelépett ugyanabba a folyóba, Juve–Barca 3-0

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Juventus a Barcelonát fogadta. A torinói csapat 3-0-ra nyert.

A dortmundi találkozót a hazaiak csapatbuszát ért bombatámadás miatt szerdára halasztották.

A Juventus a tervezett összeállításban kezdett Torinóban, nagyjából a Barcelona is, csak Jordi Alba helyén játszik Mathieu. Az első helyzet a Juve előtt adódott, Higuaín fejelt. 

A hetedik percben vezetést szerzett a Juventus, Dybala megkapta a labdát a tizenhatoson belül, fordult és betekerte Ter Stegen kapujába. Juventus–Barcelona 1-0

Eltelt az első negyedóra, a gól után a Juventus átengedte a területet a vendégeknek, akik eddig nem tudtak helyzetet kialakítani. 

A 20. percben igen, Lionel Messi kiváló átadással hozta helyzetbe Iniestát, a csapatkapitány labdáját Buffon kiváló reflexszel hárította. Még mindig a világ egyik legjobbja. 

Mandzukic elment a bal oldalon, visszalőtte a labdát a tizenhatos vonalára, az érkező Dybalának, s a remek argentin úgy csavarta be a labdát a jobb alsó sarokba, hogy az megkerülte Piquét. Juventus–Barcelona 2-0

A Barcelona továbbra is sokkal többet birtokolja a labdát, de ebben a periódusban is a Juve ellencsapása volt a veszélyesebb. Higuaín lövése például kijött Ter Stegenről.

Szünet

Megkezdődött a második félidő, előbb Messi, majd Khedira lőtt kevéssel a kapu mellé. A Barcelona veszélyesebben játszik, mint az első félidőben. Iniesta nem találta el a kaput. A másik oldalon Higuaín is próbálkozott. Aztán még egyszer, Ter Stegen védett. 

Chiellini ritka góljainak egyike a Barcelona kapujában. Pjanic szöglete után a védő Mascheranót megelőzve-lebirkózva fejelt a kapuba. A labda a jobb kapufáról pattant a hálóba. Juventus–Barcelona 3-0

Suárez helyzetbe került, Buffon ismét óriásit védett. 

A hajrában a katalánok birtokolták továbbra is többet a labdát, de nem tudtak szépíteni.

A Juventus 3-0-val várhatja a visszavágót. 

(A másik mára kiírt mérkőzést, a Dortmund–Monaco találkozót elhalasztották.)

Címlapról ajánljuk
Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Magyarországon 2022-ben a krónikus betegségek okozta halálesetek között a negyedik leggyakoribb volt a májbetegség. A krónikus májbetegek száma világszerte eléri a másfél milliárdot, és évente mintegy kétmillió ember hal meg ilyen betegség következtében – mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa abból az alkalomból, hogy idén is megtartják április 19-én a máj világnapját.

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Számos ország közelmúltbeli esete azt mutatja, hogy a feldolgozóipari foglalkoztatás növelése ahhoz hasonló, mint amikor egy gyorsan távolodó célpontot üldöznénk. Az automatizálás és a képzettséget igénylő technológiák jelentősen valószínűtlenné tették, hogy a feldolgozóipar olyan munkaerő-felszívó hatással bírjon, mint amilyennel egykor rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy a jövő „jó munkahelyeit” a szolgáltatóiparban kell megteremteni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×