Ezt nem érti Kemény Dénes

Infostart
2017. április 10. 20:22
Kemény Dénes bízik abban, hogy legalább az egyik magyar csapat az aranyéremért játszhat majd a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében. A magyar szövetség (MVLSZ) elnöke szerint már tavaly is érződött az előrelépés, amely most folytatódhat.

„Két éve még az ötödik helyért játszott az Eger és a Szolnok, az utóbbi tavaly már a bronzérmet szerezte meg. Most az Olympiakosz erősebb, mint a komplett görög válogatott, de bízom abban, hogy lesz magyar csapat a végső döntőben” – jegyezte meg Kemény Dénes az InfoRádiónak adott interjúban.

Hozzátette, hogy az érdeklődés már most fokozott a Final Six iránt.

„Az igazi kampányunk az utolsó két héten lesz, de már így is a belépők fele elfogyott. Európa legjobb csapatait láthatják majd a nézők a vadonatúj Duna Arénában, így ez az esemény talán még azokat is megmozgathatja, akik nem annyira szorosan kötődnek a klubokhoz, és eddig esetleg csak a válogatott meccseket nézték” – mondta.

A szezon első magyar klubsikerét a Ferencváros aratta, amely a Nagyváraddal szemben megnyerte az Eurokupát.

„A klubsiker mindig egy jó minta, mert

felrázza a többi csapatot, és megmutatja, hogy van esély trófeát szerezni”

– jelezte Kemény Dénes.

A sportvezető a hazai klubszezon eddigi részében a színvonallal elégedett volt.

„Sok kiváló játékos szerepel az ob I-ben, kiváló végjátékot várok a csapatoktól. Tény, hogy eddig lehetett volna több a néző, de nagyon sok volt az olyan mérkőzés, amelyen a végkimenetel egyértelmű. Normális, hogy ezekre a meccsekre nem érkeznek annyian, mint a rangadókra” – tette hozzá.

Azt viszont az elnök nem érti, hogy az ifjúsági csapatok miért nem teljes létszámban követik a lelátókon az ob I-es mérkőzéseket.

„Nekem serdülőkoromban természetes volt, hogy a felnőttek hazai meccsén az összes fiatal a helyszínen szurkolt. A nézők egyik fele sportrajongó volt, a másik fele pedig a klub utánpótlása” – emlékezett vissza.

A következő szezonra gyakorlatilag

nem változik a légiósok száma.

„A szövetség elnökségének a válogatottak és a klubok érdekeit is kell néznie. A liga azt kérte, hogy maradjon a csapatonként vízben lévő maximum 3 játékos, így megváltoztattuk a korábbi – csökkentésről szóló – döntésünket. Bízom abban, hogy ez nem megy a válogatott szereplésének rovására” – jegyezte meg.

Kemény Dénes szerint az ob I-ben játszó külföldi játékosok megfizethetők, általában olcsóbbak a görög és az olasz ligában szereplő sztároknál.

„A legjobb külföldiek hasonlóan kereshetnek, mint a legjobb magyarok”- fogalmazott az elnök.