eur:
394.41
usd:
370.26
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Mi köze Shakespeare-hez Ancelottinak és Guardiolának?

Mi köze Shakespeare-hez Ancelottinak és Guardiolának?

Folytatódik a Premier League-ben a Leicester City csodája. A Manchester United őrzi immár húsz bajnoki óta tartó veretlenségét, de ez csak egy hajszálon múlt. Németországban a Bayernnek nem volt ilyen szerencséje, kikapott Szalai Ádám csapatától.

Korábban mindössze két edző, Carlo Ancelotti és Pep Guardiola tudta megnyerni a Premier League-ben az első öt mérkőzését. (Mi több, az első hatot.) Craig Shakespeare az első brit, akinek ez sikerült. Ráadásul úgy, hogy elődeivel ellentétben egy romokban lévő gárdát vett át.

A Leicester City az angol élvonal első csapata a Tottenham Hotspur 2004-es nagy feltámadása óta, amelyik öt, sorozatban elveszített bajnoki után képes volt egymás után ötöt megnyerni. A Sunderland elleni 2-0-s sikerhez ismét góllal járult Jamie Vardy, aki már öt találatnál jár az edzőváltás óta.

A Manchester United az Old Traffordon fogadta a szombaton a Mersey-parti derbit elveszítő Evertont, immár az eltiltását letöltött Zlatan Ibrahimoviccsal kiegészülve. A vendégek nagyon sokáig vezettek az idénybeli első gólját szerző Phil Jagielka góljával, de Mourinho csapata a 93. percben tizenegyeshez jutott, s azt a svéd értékesítette. Tegyük hozzá: Luke Shaw kapura tartó lövése után Ashley Williams a gólvonalon kezezett, egyértelmű és vitathatatlan büntető volt.

A „vörös ördögök” immár húsz mérkőzés óta veretleneke, de pályaválasztóként már kilencedszer játszottak döntetlent. Ronald Koeman, az Everton menedzsere csak néhány percnyire volt attól, hogy az első olyan edző legyen, aki sorozatban háromszor is 1-0-ra nyer az Old Traffordon.

A Bayern München kikapott a Bundesligában, a 27. fordulóban a harmadik helyét így megőrző Hoffenheimtől. Carlo Ancelotti csapatának ez volt az első veresége húsz tétmérkőzés után, ezeken 18-szor győzött, s mindössze két döntetlent játszott. A mérkőzés egyetlen gólját az ifjú horvát válogatott, a mostani német idény egyik légiósfelfedezettje, Andrej Kramaric lőtte, aki egyébként az előző idényben játszott a Leicester City végül bajnoki címet nyerő csapatában is. Szalai Ádám a 62. percben állt be csereként.

Spanyolországban az Atlético Madrid megerősítette a harmadik helyét, miután Filipe Luis góljával 1-0-ra verte a Real Sociedadot.

Olaszországban a Lazio jutott elsőként a kupadöntőbe, noha 3-2-re kikapott az AS Romától. Ám a „sasok” kétgólos előnyt szereztek az első meccsen, s vezettek a másodikon is, nem volt esélye a sárga-bordóknak. A másik ágon ma este Napoli-Juventus (1-3) találkozót rendeznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×