eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Két évet is kaphat a magyar világbajnok

Két évet is kaphat a magyar világbajnok

Elismerte bűnét kihallgatásán Marosi Ádám. Harminc napon belül derül ki, hogy bíróság előtt folytatódik-e az ittas vezetésen ért világbajnok öttusázó ügye.

Februárban vették el Marosi Ádám jogosítványát ittas vezetés miatt.

A Bors szerint megtartották az olimpiai bronz­érmes, világbajnok öttusázó kihallgatását a Központi Nyomozó Főügyészségen.

„A szerződéses honvéd-főhadnagyot gyanúsítottként meghallgatta a KNYF regionális osztálya ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt. Marosi vallomást tett, beismerte a bűncselekmény elkövetését, és

jelezte, hogy megbánta a tettét.

A nyomozás ezzel befejeződött, ügye a vád­előkészítés szakaszába lépett. Az ügyészségnek harminc nap áll rendelkezésére ahhoz, hogy döntsön a vádemelés, illetve a nyomozás megszüntetése kérdésében. Ha az ügyészség az előbbi mellett dönt, bírósági tárgyalás következik” - közölte a lappal Dr. Nagy Andrea főügyészségi ügyész, egyszersmind szóvivő.

Hozzátette: a Büntető Törvénykönyv alapján az ittas vezetésért kiszabható

legsúlyosabb büntetés két évig terjedő szabadságvesztés.

A sportoló a napokban a Nemzeti Sportnak részletesen beszélt a történtekről. Elmondta, hogy egy szórakozóhelyről indult el, és bár tisztában volt vele, hogy ittas, azt gondolta, nincs szüksége sofőrszolgálatra, haza tud vezetni.

„Egyszerű rutinellenőrzésről volt szó, nem azért állítottak félre, mert összevissza mentem a forgalomban. Megkérdezték, fogyasztottam-e alkoholt, én pedig azonnal elismertem, hogy igen, és megfújtam a szondát, beleálltam a hibámba, elismertem a bűnösségemet” – fejtette ki.

A szonda 0.76 ezreléket mutatott, ami közepes vétségnek számít, de 0.50-től már bűncselekmény.

Marosit klubja, a Honvéd és a szövetség is megbüntette.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×