eur:
391.94
usd:
366.68
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Szabó Tünde: ezért kellett átalakítani a sportirányítást

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára szerint nagy kihívás volt, de sikerült január elsejétől a Magyar Olimpiai Bizottságtól (MOB) átvett feladatok végzését zavartalanul elindítani.

Szabó Tünde a Magyar Hírlap szombati számában publikált interjúban elmondta: lényeges változás, hogy megalakult az utánpótlással foglalkozó helyettes államtitkárság. Az utánpótlás-nevelés fontos, hiszen az minden sport alapja. Ha az nem hatékony, akkor az élsport sem lehet eredményes - hangsúlyozta.

Kifejtette: a változtatás szükségszerű volt, mert az elmúlt négy évben olyan jelentős fejlesztések, programok indultak, amelyeknek a koordinálását egy civil szervezet, a MOB már nem tudta megoldani. Elkezdődött például a tizenhat kiemelt sportág fejlesztése, a húsz felzárkóztatási sportág programja, a kiemelt egyesületek támogatása, és bevezették a kiemelt edzők státuszának rendszerét.

Emellett soha nem látott mértékű sportlétesítmény-építési és -felújítási program zajlik, ráadásul megnőtt a hazai rendezésű nemzetközi események száma is. Ezért indokolt volt, hogy a magyar sport teljes igazgatási és finanszírozási rendszere az államtitkársághoz kerüljön. Az egycsatornás támogatás gyorsabb és átláthatóbb - mondta az államtitkár.

Kitért arra is, hogy júliusban a vizes-világbajnokságon öt helyszínen közel háromszázötvenezren szurkolhatnak majd a világ legjobb úszóinak, műugróinak, műúszóinak és vízilabdázóinak. Büszkék lehetünk, mert csak az idén hetven rangos nemzetközi eseményt, köztük világbajnokságot, Európa-bajnokságot és világkupa-viadalt rendezünk Magyarországon - mondta Szabó Tünde.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×