eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Párizs nem akarja a 2028-as olimpiát

Párizs nem akarja a 2028-as olimpiát

A 2028-as olimpia megrendezése nem opció a négy évvel korábbi játékokra kandidáló Párizs számára - jelentette be a francia főváros pályázatának vezetője kedden.

"Most vagy soha. Nem fogunk visszatérni 2028-ban" - hangsúlyozta Tony Estanguet. A szlalomkenuban háromszoros olimpiai bajnok, ötszörös vb-győztes francia hozzátette, nem ellenzik azt az elgondolást, amely szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptemberi kongresszusán ne csupán a 2024-es, hanem a 2028-as játékok odaítéléséről is döntsön, ám a későbbi időpont nem megfelelő számukra. "A mi tervünk csak 2024-ben megvalósítható. Nem tudjuk elfogadni 2028-at."

Thomas Bach, a NOB elnöke korábban úgy fogalmazott, lehetséges, hogy egyidejűleg ítélik oda a két nyári olimpia rendezését, mégpedig azért, hogy megőrizzék "a két kitűnő pályázatot", azaz a párizsi és a 2024-es játékokért még versenyben lévő Los Angeles-i kandidálást. A NOB végrehajtó testülete munkacsoportot is létrehozott azzal a céllal, hogy javaslatokat dolgozzon ki az olimpiák odaítélésének módosítására.

A 2024-es olimpia rendezési jogáért eredetileg érdeklődők, jelentkezők közül négyen visszaléptek. Budapest idén március 1-jén döntött arról, hogy visszavonja a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére beadott pályázatát, előtte pedig Boston, Hamburg és Róma szállt ki a versenyből. A helyszínkijelölés szeptember 13-án, Limában lesz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×