eur:
395.77
usd:
372.62
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Judás továbbra is a number one

Judás továbbra is a number one

A végeredményt tekintve szoros, mégis magabiztos győzelemmel jutott a Chelsea az angol labdarúgó FA-kupa elődöntőjébe. Antonio Conte álma, hogy megismételje Carlo Ancelotti 2010-es bravúrját: a Premier League-ben újonc edzőként duplázni szeretne a „kékekkel”.

A Chelsea nyilvánvalóan favoritja volt a Manchester United elleni, a Stamford Bridge-en játszott kupanegyeddöntőnek. A „vörös ördögök” az eltiltott Zlatan Ibrahimovic, valamint a sérült Anthony Martial és Wayne Rooney nélkül léptek pályára. Egyedül Markus Rashford alkotta a támadószekciót, illetve Henrik Mhtarjan – de ő csak a 35. percig.

A legerősebb tizenegyével kezdő Chelsea, különösen Eden Hazard megmozdulásai révén, veszélyesebben futballozott az első félórában is, de akkor még David de Gea mindent védett. Bő félóra elteltével a játékvezető kiállította a második sárga lapját begyűjtő Ander Herrerát, alkalmasint túl szigorúan.

Judás továbbra is a number one

Attól kezdve a Chelsea még nagyobb fölénybe került, sőt, az 51. percben N'Golo Kanté ritka góljai egyikével vezetést szerzett. (De Gea ennél a lövésnél hibázott.) José Mourinho ekkor még nem cserélt, úgy vélte, ha nem kap a csapata több gólt, kiegyenlíthet, legalább egy esélye adódik majd. Így is lett: Rashford kitűnő egyéni akciója végén csak Thibaut Curtois bravúrja óvta meg a Chelsea előnyét.

A folytatásban már csak a Chelsea-nek volt néhány lehetősége, de maradt az 1-0. A „kékek” immár 12 mérkőzés, 2012 októbere óta veretlenek a Manchester United ellen (7 győzelem, 5 döntetlen). A Community Shieldet is beleértve, José Mourinho két trófeát már megnyert, most először vérzett el a United menedzsereként egy kupasorozatban.

Mourinho nagyon visszafogott volt (önmagához képest) a mérkőzés után, ahogy fogalmazni szoktak, „virágnyelven” azért utalt arra, hogy a szerinte jogtalan kiállítás volt a mérkőzés fordulópontja. Antonio Conte ellenben erélytelennek tartotta a játékvezetőt, aki elnézte, hogy Hazard-ra „vadásztak” a United védői. Mourinho, akit

Judásnak, árulónak bélyegeztek a Chelsea szurkolói

közül néhányan, így reflektált: „Három bajnoki címet nyertem a klubnak. Ameddig nem lesz egy menedzser néggyel, én vagyok a number one.

Addig Judás a number one.”

A mérkőzés után megtartották az elődöntő sorsolását, a Chelsea a Tottenhammel, az Arsenal a Manchester Cityvel játszik majd a Wembleyben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×