Milliók nézték, vajon kinek telefonál Messi - videó

InfoRádió
2017. március 5. 11:58
Sajátosan ünnepelte Lionel Messi a Celta Vigo elleni bajnoki mérkőzésen szerzett első gólját. Az FC Barcelona csatára valakinek üzent.

Messi a mérkőzés 24. percében gyönyörű megoldással juttatta előnyhöz csapatát, és miután fogadta a csapattársak gratulációját, majd keresztet vetve a szokása szerint az ég felé mutatott, nagymamájára emlékezve, szokatlan módon folytatta az ünneplést. Kimutatott valahová a nézőtérre, majd kétszer is azt jelezte, hogy telefonál. Azóta mindenki azt tippelgeti, vajon mi volt az üzenet, és kinek szólt. 

A Marca szerint akár a Real Madridot segítő játékvezetői döntések körül kialakult botrányra is utalhatott, a katalán Sport szerint viszont családi ügy áll a háttérben: egy nagybátyja egész délután hívogatta, és így jelzett vissza, hogy most majd már ráér…



A pályán persze volt még dolga, mert rúgott még egy remekbe szabott gólt, és előkészített még kettőt, így nyert 5-0-ra az FC Barcelona. Ezzel minden sorozatot beleszámítva már 38 gólnál jár 37 mérkőzésen a 2016-17-es szezonban, és emellett 13 gólpassza is volt. A Barcelona 122 gólt rúgott ezeken a meccseken, így Messi a gólok 42,8 százalékában vállalt közvetlen szerepet, és kilenc olyan találkozó volt, amelyen gólt és gólpasszt is jegyzett.