eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Meglepő helyen bukkant fel riói olimpiai bajnokunk

Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőröző iskolában járt: a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola alsósaival és a Csomorkány SE vívópalántáival találkozott.

Látogatását nevelőedzője, a jelenleg a Csomorkány SE-nél dolgozó, vásárhelyi születésű Felletár György „hozta tető alá".

"Még most sem hiszem el, hogy én vittem be az utolsó találatot az olimpiai döntőben, és megnyertem az aranyérmet. A finálét éppen ezért még mindig végigizgulom. Kíváncsi vagyok, tényleg sikerült-e. Az egész olyan, mint egy álom" - mesélte a tavaly őszi házasságkötése után Szász-Kovács Emese névre hallgató riói párbajtőröző olimpiai bajnok.

"Az olimpiai győzelem után megváltozott az életem, az emberek megismernek az utcán, autogramot, közös fotót kérnek. Egyik napról a másikra ismert lettem" – mondta a vívónő a Délmagyar.hu-nak. Azt is elárulta, Nagy Tímea a példaképe, több szempontból is: nem adta fel, szülés után visszatért, és olimpiát nyert. Ezt a „projektet" szívesen másolná majd a tokiói ötkarikás játékokon. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×