Fürjes Balázs: "egyszer eljön a mi időnk"

InfoRádió
2017. március 1. 11:39
Csak akkor van bármi esély a 2028-as olimpia budapesti megrendezésére, ha 2024-ben Los Angeles lesz a házigazda, és a négy évvel későbbi játékok helyszínét nem döntik el már most szeptemberben - fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért és az olimpiai pályázatért felelős kormánybiztos.

„Ezek a napok nem arra valók, hogy egy következő olimpiai pályázaton törjük a fejünket” - jelentette ki Fürjes Balázs.

Az olimpiai pályázatért felelős kormánybiztos az Arénában jelezte, legfeljebb akkor van esélye egy következő budapesti pályázatnak, ha 2024-eset Los Angeles kapja és nem osztják ki rögtön a 2028-as rendezési jogát is.

„Elindult egy diskurzus a Nemzetközi Olimpiai Bizottságon belül, hogy kicsit stabilizálják a a nemzetközi sportélet kicsit viharos állapotait, és levegőhöz jussanak, osszanak el most két olimpiát, így a két nagy egyike sem menne haza vesztesen Limából.”

Sokan azt mondják azonban, nem lehet menet közben megváltoztatni a szabályokat – mondta el Fürjes Balázs.

„Elég sok város évekkel ezelőtt bejelentette, a 2028-as pályázaton gondolkodik. Ha tudták volna, hogy most leosztják azt is, beneveztek volna, így

ez a hajó több város elől elmehet.”

Az olimpiai pályázatért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott, ez most talán nem a jövőfürkészés ideje.

„Optimista vagyok. 120 éve próbálkozunk ezzel. Igazi olimpiai nemzet vagyunk. A legelejétől részt veszünk az olimpiai mozgalomban. Mindig versenyeztünk és kitűnő eredményeket is értünk el, az éremtáblán az első tízben vagyunk, hiszen a nyolcadik helyen áll a nyári olimpiák éremtábláján Magyarország.”

Fürjes Balázs megjegyezte, az első tíz egyetlen olyan országa vagyunk, amelyik még nem rendezett olimpiát. Az olimpiai pályázatért felelős kormánybiztos hozzátette, ha nem is tudjuk, mikor, de

egyszer eljön a mi időnk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fürjes Balázs: "egyszer eljön a mi időnk"
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást