eur:
393.52
usd:
367.96
bux:
66262.38
2024. április 24. szerda György
Ibrahimovic már nem is számolja trófeáit - gólok és videók

Ibrahimovic már nem is számolja trófeáit - gólok és videók

Zlatan Ibrahimovic megnyerte a Manchester Unitednek a Ligakupát is. A Real Madrid vert állásból harcolta ki a győzelmet. A Roma nagyot lépett a második hely bebiztosítása felé. A Bayern nyolc góllal intézte el a Hamburgot. Összefoglaló a hétvégi rangadókról, csúcsmeccsekről.

Ibrahimovic már nem számolja, hány trófea megszerzésének volt részese gazdag pályafutása során. Szerinte körülbelül a harminckettedik lehetett, de erre azért ne vegyünk mérget. A sokadik, az biztos, ráadásul az első „igazi” Angliában. Az idény elején góljával már az ottani „szuperkupa” megnyeréséhez is hozzásegítette a Manchester Unitedet, de azt ott nem veszik komolyan. A Ligakupát igen, így a kétgólos Ibra (és Mourinho) az első, az Old Traffordon töltött idényt már biztosan nem zárja üres kézzel.

Mi több, a portugál a negyedik alkalommal nyerte meg a ligakupát, s ezzel Brian Clough-fal és Sir Alex Fergusonnal társrekorder lett. A játék képe alapján aligha megérdemelten, de ez egy nappal a döntő után már csak a Southampton híveit érdekli. Gabbiadini két gólt is szerzett, előtte pedig egy szabályosat nem adott meg neki a bíró – a Wembley-ben, több mint nyolcvanezer néző előtt nem a késődélután jobbik alakulata nyert 3-2-re.

A bajnokságban a Chelsea 3-1-re verte a Swansea Cityt, mind a négy gólt spanyolok - Fabregas, Pedro, Diego Costa, illetve Llorente - szerezték. A Tottenham 4-0-ra verte a Stoke Cityt, Harry Kane már a harmadik mesterhármasát szerezte idén, s még két hónap sem telt el 2017-ből.

Németországban Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC a Bayern elleni hazai pontvesztés után ismét nyert az Olimpiai Stadionban, ahogyan azt hívei megszokhatták tőle. Az „áldozat” Huszti Szabolcs korábbi alakulata, az Eintracht Frankfurt volt (2-0).

A Bayern München 8-0-ra verte a HSV-t, amely ugyan osztályozós helyen áll, de előtte három fordulón át veretlen maradt. A bajorok imádhatnak a hamburgiak ellen játszani, a legutóbbi három, az Allianz Arénában játszott bajnokijuk eredménysora: 8-0, 5-0, 8-0. S 2013-ban volt egy 9-2 is...

Még mindig biztos második Gulácsi Péter együttese, miután 3-1-re nyert az 1. FC Köln ellen.

Olaszországban a Juventus természetesen ismét nyert hazai pályán, noha nem annyira simán, mint azt az Empoli elleni 2-0-s eredmény sejtetné. 2015. szeptember 23. óta ez volt sorozatban a csapat harmincadik győzelme hazai bajnokin.

Az Atalanta folytatta bravúrsorozatát, 2-0-ra nyert a Napoli ellen. A legyőzött 2015. május vége óta mindössze másodszor szenvedett vereséget pályaválasztóként bajnoki mérkőzésen. Az AS Roma a vártnál sokkal simábban, 3-1-re nyert az Inter ellen a San Siróban. A „farkasok” öt ponttal előzik meg a második helyen állva a Napolit.

Spanyolországban a Barcelona – Luis Enrique századik, a csapat élén vezetőedzőként töltött mérkőzésén – a 64. percben Rafinha szerencsés góljával került előnybe a Luis Casanova Stadionban az Atlético Madrid ellen. Diego Godin néhány perc múlva kiegyenlített, de az Atlético mégis elbukott, mert Lionel Messi a 87. percben mégis megszerezte a győztes gólt.

A Barcelona néhány órára átvette a vezetést a táblázaton, és okkal gondolta, hogy marad is az élen, amikor a Villarreal már 2-0-ra vezetett a Real Madrid ellen. Ám Zinedine Zidane együttese – szemben a hétközi, a Valencia elleni 1-2-vel – talpra állt, s Gareth Bale, Cristiano Ronaldo és Álvaro Morata egy-egy találatával fordított.

A 3-2-es győzelem azt jelenti, hogy továbbra is a királyi klub vezeti a Primera División tabelláját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×