eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elbuktak a magyarverő norvégok

Franciaország nyerte a hazai rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságot, miután a párizsi döntőben 33-26-ra győztek a negyeddöntőben a magyar válogatottat búcsúztató Norvégiát. A bronzérmet Szlovénia szerezte meg, miután a harmadik helyért rendezett mérkőzésen 31-30-ra verte Horvátországot.

Franciaország hatodszor vagy Norvégia először - ez volt a kérdés a kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntője előtt. A házigazdák, akiket a párizsi Bercy közönsége is támogatott, a fináléig vezető úton igazán szoros mérkőzést sem játszottak, igaz, a norvégok is mindössze egyszer, éppen a franciák elleni csoportmeccsen vesztettek három góllal, és menet közben a negyeddöntőben átrohantak az előtte az olimpiai bajnok Dániát búcsúztató magyarokon is.

A rohanós stílus sokáig úgy tűnt, hatásos lehet a fináléban is, mert váratlan módon a vendégek vették a kezükbe az irányítást, és gondolkodás nélkül rontottak a franciáknak. Sokat elárult a helyzetről, hogy alig tíz perc után kapust kellett cserélniük a franciáknak, Omeyer helyett jött Gerard, és később főszereplő is lett. Ekkor azonban még volt, hogy három góllal is vezettek a norvégok, szinte minden megoldásuk sikeres volt, Bergerud pedig büntetőt is védett. Már 16-13 is volt a 25. percben, itt azonban mintha kifogyott volna az északi lendület, mert a házigazdák sorozatban négy góllal a szünetre átvették a vezetést is (18-17).

A második félidőre mintha csak egy csapat jött volna ki, mert alig hét perc után már 23-18-ra vezetett Franciaország, és innentől megállíthatatlan volt. A norvégok jóval ritkábban találták meg az utat a kapuig, ha pedig mégis sikerült, akkor jött a parádézó Gerard a kapuban. Az utolsó negyedóra igazi gála volt, a franciák kiélvezték a 33-26-os győzelem minden pillanatát, a korábbi világklasszis védő, Didier Dinart pedig edzőként első világversenyén rögvest világbajnoki aranyérmet nyert.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×