eur:
394.11
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Sabaté: akkor sem lesz buli, ha nyerünk

A legjobb nyolc közé jutás a célja a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a franciaországi világbajnokságon. A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is nagyszerű hangulatban zajlott a felkészülés.

Első világversenyén vezeti a magyar válogatottat szövetségi kapitányként Xavi Sabaté. A spanyol szakvezető nagy örömmel készül a franciaországi megmérettetésre.

„Rövid idő állt rendelkezésünkre a világbajnokság előtt, de jó csapat alakult ki, nagyszerű a hangulat. Megfelelő a rutinos és a fiatal játékosok aránya, jól működik az egység. A vb-n minden lehetséges, hiszen sok erős csapat vesz részt. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, mindig a közvetkező lépésre koncentrálunk. Először jussunk be a legjobb 16 közé, aztán meglátjuk, mi lesz. Okosan kell játszanunk és beosztani az erőnket.

Akkor sem szabad idegesnek lennünk, ha egy meccs nem sikerül, és akkor sem szabad bulizni, ha nyerünk”

- fejtette ki.

Xavi Sabaté hozzátette: hogy a földön járnak, reálisan nézik az esélyeket, hiszen figyelembe kell venni, hogy honnan indultak, de a maximumra törekednek a játékosok.

Az első ellenfél pénteken az Eb-győztes német csapat lesz, majd szombat este a horvátok következnek. A szövetségi kapitány szerint nehéz lesz az első két találkozó, amelyen nem a magyarok a favoritok, de éppen ezért nyomás nélkül játszhatnak.

Jót tettek a csapat önbizalmának a felkészülési meccseken aratott győzelmek – mondta Nagy László csapatkapitány.

„Már várjuk a rajtot. A felkészülésünk jól sikerült, remek hangulatban dolgoztunk és játszottunk. A kezdés előtt még a németek elleni finomhangolásra koncentrálunk. Szeretnénk pontot, pontokat szerezni a németek és a horvátok elleni első két találkozón is” - mondta a rutinos klasszis.

A jobbszélső Harsányi Gergely elárulta, hogy rengeteg taktikai elemet gyakoroltak a felkészülés során, ezeket szeretnék jól használni a világbajnokságon.

"Az volt a kérés felénk, hogy egyre stabilabb játékot mutassunk. Azt gondolom, jó úton haladunk efelé" - mondta a rutinos kézilabdázó.

Marosi László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke arról beszélt, hogy olimpiai ciklusokban gondolkoznak, a fő cél pedig a 2020-as tokiói játékok, az ötkarikás részvétel, így a szövetség részállomásként tekint a vb-re.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a MOL-csoport és az Audi is a szövetség főtámogatója lett.

Csoportbeosztás:

A-csoport (Nantes): Franciaország, Lengyelország, Oroszország, Brazília, Japán, Norvégia

B-csoport (Metz): Spanyolország, Szlovénia, Macedónia, Izland, Tunézia, Angola

C-csoport (Rouen): Németország, Horvátország, Fehéroroszország, Magyarország, Chile, Szaúd Arábia

D-csoport (Párizs): Katar, Dánia, Svédország, Egyiptom, Bahrein, Argentína

A csoportok első 4-4 helyezettje jut nyolcaddöntőbe, a legjobb 16 között egyenes kieséses rendszerben játszanak a csapatok. A nyolcaddöntőben a magyar válogatott a D-csoport (Katar, Dánia, Svédország, Egyiptom, Bahrein, Argentína) továbbjutóinak valamelyike ellen lép pályára.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Január 13., péntek, 17:45: Németország-Magyarország (tv: Sport1)

Január 14., szombat, 20:45: Magyarország-Horvátország (tv: Sport1)

Január 16., hétfő, 17:45: Magyarország-Chile (tv: Sport1)

Január 18., szerda, 14:00: Szaúd-Arábia-Magyarország (tv: Sport1)

Január 20., péntek, 20:45: Fehéroroszország-Magyaroroszág (tv: Sport1)

A magyar férfi válogatott világbajnoki kerete:

Kapusok: Fazekas Nándor (Balatonfüredi KSE), Mikler Roland (Telekom Veszprém)

Jobbszélsők: Gulyás Péter (Telekom Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya KC)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Nagy László (Telekom Veszprém)

Irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya KC), Lékai Máté (Telekom Veszprém)

Beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged)

Balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Dzsamali Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)

Balszélső: Iváncsik Gergő (Telekom Veszprém)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×