eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Harmincéves lett Kozák Danuta

Harmincéves lett Kozák Danuta

Ma ünnepli 30. születésnapját a magyar kajak-kenu egyetlen ötszörös olimpiai bajnoka, Kozák Danuta. A jeles nap alkalmából a szövetség honlapja az alábbi köszöntőt tette közzé.

"Észrevétlen világklasszis. A jó értelemben véve. Nincsenek sztárallűrjei, nincsenek felesleges tettei, rosszul megfogalmazott mondatai, van benne azonban tartás, munka, profizmus és önazonosság. Egy tud lenni a céljaival, s azzal az úttal, amelyet a sikerekhez be kell járnia. Zokszó nélkül teszi a dolgát, s ha néha fáradni látszik egy danás félmosollyal nyugtázza, ez nem a törékeny lányok sportja, nehéz súlyokat kell elcipelni míg az ember a csúcsra ér.

Tavaly augusztusban ő megérkezett oda.

A Londonban megszerzett két olimpiai aranya után Rióban háromszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a magyar kajak-kenu sport legeredményesebb versenyzője lett. És nem csak az aranyak, a nagy sikerek kapcsán lett emlékezetes számára az elmúlt esztendő. Decemberben bejelentette: gyermeket vár, pályafutását mindenképpen folytatja, de az idei szezon eseményeit ő csak a partról kíséri figyelemmel.

A ma 30. születésnapját ünneplő kajakost legközelebb 2018-ban láthatjuk a vízen.

Anyaként, ötszörös olimpiai bajnokként, szerény világklasszisként.

Boldog születésnapot kívánunk, Dana!"

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×