eur:
394.12
usd:
365.74
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Kvitova vissza akar térni

Kiengedték a kórházból Petra Kvitovát, a kétszeres wimbledoni bajnok teniszezőnőt, akit még kedden, prostejovi otthonában sebesített meg egy késes betörő.

A 26 éves sportolót a támadás után nem sokkal megműtötték, most pedig már haza is engedték a kórházból. A játékos az ütőt fogó bal kezén sebesült meg, de orvosai szerint a közel négyórás operáció jól sikerült.

Azzal kapcsolatban egyelőre nem tudni biztosat, hogy a korábbi ranglista-második csehnek pontosan mennyi időt kell kihagynia, de mint Kvitova elmondta, ez nem is fontos: csak az érdekli, hogy egészségesen térhessen vissza a mezőnybe.

"A történteken már nem tudok változtatni, így előre tekintek, és csak a felépülésemre koncentrálok. Nem számít, hány hónapig fog tartani, az sem érdekel, ha egy év eltelik, mire újra játszhatok, de mindenképpen vissza szeretnék térni" - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Kvitova, aki a beszámolók szerint egyébként a történtekhez képest jókedvű, mosolygós volt.

Kvitova orvosai szerint a rehabilitáció minimum hat hónapot fog igénybe venni, de jó hír, hogy a műtét után az aktuális világranglistán 11. helyen álló teniszező képes volt mozgatni az ujjait - ezt egyébként ő maga a "legszebb karácsonyi ajándéknak" nevezte.

A klasszis játékos ugyan idén kicsúszott a világranglistán a legjobb tízből, az év vége jól sikerült számára, hiszen novemberben megnyerte a női teniszezők idényzáró versenyét, a Bajnokok Tornáját a kínai Csuhajban, majd a cseh csapattal megvédte címét a Fed Kupában.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×