Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kvitova vissza akar térni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kiengedték a kórházból Petra Kvitovát, a kétszeres wimbledoni bajnok teniszezőnőt, akit még kedden, prostejovi otthonában sebesített meg egy késes betörő.

A 26 éves sportolót a támadás után nem sokkal megműtötték, most pedig már haza is engedték a kórházból. A játékos az ütőt fogó bal kezén sebesült meg, de orvosai szerint a közel négyórás operáció jól sikerült.

Azzal kapcsolatban egyelőre nem tudni biztosat, hogy a korábbi ranglista-második csehnek pontosan mennyi időt kell kihagynia, de mint Kvitova elmondta, ez nem is fontos: csak az érdekli, hogy egészségesen térhessen vissza a mezőnybe.

"A történteken már nem tudok változtatni, így előre tekintek, és csak a felépülésemre koncentrálok. Nem számít, hány hónapig fog tartani, az sem érdekel, ha egy év eltelik, mire újra játszhatok, de mindenképpen vissza szeretnék térni" - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Kvitova, aki a beszámolók szerint egyébként a történtekhez képest jókedvű, mosolygós volt.

Kvitova orvosai szerint a rehabilitáció minimum hat hónapot fog igénybe venni, de jó hír, hogy a műtét után az aktuális világranglistán 11. helyen álló teniszező képes volt mozgatni az ujjait - ezt egyébként ő maga a "legszebb karácsonyi ajándéknak" nevezte.

A klasszis játékos ugyan idén kicsúszott a világranglistán a legjobb tízből, az év vége jól sikerült számára, hiszen novemberben megnyerte a női teniszezők idényzáró versenyét, a Bajnokok Tornáját a kínai Csuhajban, majd a cseh csapattal megvédte címét a Fed Kupában.