Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szabó Tünde: további változások kellenek a MOB-ban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a személye iránti bizalomként is értékeli, hogy a testület közgyűlése elfogadta az általa előterjesztett alapszabály-módosítást. Szabó Tünde sportállamtitkár szerint további változásokra van szükség.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése 116 szavazattal, három tartózkodás mellett módosította a szervezet alapszabályát, s a sporttörvény novemberi változásával összhangban határoztak a tagozatok kiválásáról.

"Nagyon sok támogatást és biztatást is kaptam az elmúlt napokban, és ezek

megerősítettek, újabb erőt adtak nekem"

- mondta az InfoRádiónak a közgyűlés után Borkai Zsolt. A MOB elnöke jelezte, nem 38 hibát talált az alapszabály-módosítási tervezetben az államtitkárság, hanem ennyi pontban volt eltérő a véleménye.

mob

"Amikor egyeztettünk velük, és megadtuk a válaszokat, akkor kiderült, hogy két javítással elfogadható a tervezet. Azért alakult ki ez a véleménykülönbség, mert az alapszabály módosításának előkészítésekor nekünk nemcsak a sporttörvényre, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Chartájára is tekintettel kellett lennünk. Most is ki kell küldenünk az elfogadott változatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, hogy megfelel-e a Chartának" - mondta Borkai, és az InfoRádió kérdésére azt mondta, várhatóan áprilisban tartja tisztújítását a MOB.

Júniusig minden megváltozik

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a Magyar Olimpiai Bizottság elfogadott alapszabály-módosítás összhangban van a sporttörvénnyel, de jelezte, a tisztújítás előtt további változtatásokra lesz szükség.

"Véleményeztük az alapszabály-tervezetet, meg is határoztunk 38 pontot, amelyben módosítást kértünk. Nagyon sokat át is vett a Magyar Olimpiai Bizottság vezetése, ez azért volt fontos, hogy a sporttörvény módosításával összhangban legyen.

A szervezeti felállás és a munka terén van még módosítani való,

meg is kell majd tenni a tisztújító közgyűlés előtt" - mondta Szabó Tünde, hozzátéve, hogy szerinte mind az alapszabály további módosításának, mint a tisztújításnak meg kell történnie június végéig.

Egyebek mellett a MOB taglétszámát is érinti majd a változtatás, a tagok egy része a most felálló négy további köztestületben folytathatja a munkáját, és a sportállamtitkár szerint nagyjából 100-120 fősre szűkülhet az olimpiai bizottság.