eur:
394.53
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Elmennek-e a szurkolók Dárdaiék szerda esti meccsére?

Szerda este a Darmstadtot fogadja a berlini Olimpiai stadionban Dárdai Pál együttese a Hertha, ám egyelőre nem tudni, vajon el mernek-e menni a szurkolók a mérkőzésre. Petry Zsolt kapusedző éppen abba a karácsonyi vásárba készült a családjával, ahol a merénylet történt, a csatár Samonon Kalou pedig arról beszélt, a futball nem szólhat a félelemről.

 A Hertha BSC Twitter-csatornáján fekete-fehérre változtatta meg profilképét. „Szomorúak és sokkoltak vagyunk. A gondolataink az áldozatokkal és családjukkal vannak. Maradj erős, Berlin!” – üzen a berlini klub a karácsonyi vásáron történt, 12 halálos áldozatot követelő támadás után.

„Nagyon kellemes hely volt mostanáig ez a karácsonyi vásár Berlinben. Kitűnő ételeket, magyar lángost és kürtőskalácsot is lehetett kapni. Csak az elmúlt héten legalább háromszor fordultunk ott meg a feleségemmel – mondta a Nemzeti Sportnak Petry Zsolt, aki kapusedzőként dolgozik Dárdai Pál szakmai stábjában. – Tegnap, azaz a merénylet napján is úgy terveztük, hogy kisétálunk körülnézni és eszünk valamit. Aztán szerencsére inkább úgy döntöttünk, hogy inkább otthon maradunk és bekuckózunk a lakásba. Egyelőre én is csak annyit tudok a történtekről, amit a tévében láttam és hallottam az esti és a reggeli órákban.”

 Salomon Kalou, a Hertha elefántcsontparti csatára a Bildnek úgy nyilatkozott, hogy megérti, ha félnek a szurkolók, mégis reméli, sokan ott lesznek a szezonzáró mérkőzésen.

"Valóban kockázatosnak érezhetik a helyzetet a szurkolók a hétfői merénylet után - mondta. - Remélem, hogy biztonság uralkodik majd a stadionban, mert a futball lényege az élvezet és nem a félelem. Azért jönnek a szurkolók a mérkőzésre, hogy a saját csapatukat támogassák, ezért remélem, olyan biztonságos körülményeket tudnak teremteni nekik, hogy eljönnek, megnézik a meccsünket."

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×