eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Besenyei Péter a repülés helyett zongorázik, és díjat nyer

Besenyei Péter a repülés helyett zongorázik, és díjat nyer

A tízszeres magyar bajnok, Európa- és világbajnok, világkupa győztes Besenyei Péter kapja jövőre a Nemzetközi Repülő Szövetség Léon Biancotto díját, amely a műrepülő sportág legmagasabb elismerése.

Több ezer levegőben töltött óra és számos hazai, európai és világbajnoki cím - Besenyei Péter több mint 40 évet felölelő karrierjét idén a Nemzetközi Repülő Szövetség Műrepülő Szakbizottsága a sportág legmagasabb elismerésével,

a Léon Biancotto diplomával díjazza.

Hazánk legeredményesebb pilótája jövőre veheti át a díjat Lausanne-ban.

Besenyei Péter tavaly végleg elbúcsúzott és a versenyzéstől, ám az élet nem lassult le körülötte.

„Nem lettem annyira szabad, mint terveztem, hiszen rengeteg bemutatót vállalok itthon is és külföldön is. Emellett rendszeresen járok iskolákba, egyetemekre, céges rendezvényekre élménybeszámolót tartani, idén húsz ilyen közönségtalálkozón voltam” - mondta a díjazott. Annak viszont örült, hogy kevesebbet kellett e-mailezni, telefonálni, utazni, így összességében sokkal nyugodtabb volt ez az éve.

„Tavaly télen

újra nekiálltam zongorázni

egy zongoraművész barátommal, de sajnos a sűrű év közbeni programok miatt áprilistól nem volt időm gyakorolni. Most télen azonban újra elkezdem” - tette hozzá a műrepülő pilóta.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×